Trelleborg till final i Guldlänken

Publicerad:

Först semifinal, nu final. Trelleborgs kommun är en av tre finalister som har chansen att ta hem utmärkelsen Guldlänken 2017.

Guldlänken, The Swedish eGovernment Awards, har sedan 1999 årligen lyft fram de främsta exemplen på innovativt förändringsarbete i offentlig verksamhet. I år sätts särskilt fokus på att premiera mod i förändring.

Arbetsmarknadsförvaltningen och socialförvaltningen i Trelleborg har nu gått vidare till final för sitt mod att våga prova nya vägar för försörjningsstöd och införa processautomatisering med hjälp av en handläggarrobot.

En av tre finalister

Bidraget, som först valdes ut som en av tolv semifinalister, är ett av tre återstående som gått till final och tävlar om utmärkelsen. De övriga två är:

  • Att utmana verksamheten till innovation, Anette Falkenrot, Västra Götalandsregionen
  • Efterlevandeguiden.se - en webbplats för dig som förlorat någon nära.

Guldlänken arrangeras 2017 av Sveriges Kommuner och Landsting samt Vinnova i samverkan med Regeringskansliet och andra statliga aktörer samt konferensen Offentliga Rummet.

De tre finalisterna har utrymme i programmet för denna konferens som hålls i Sundsvall 30 maj-1 juni då de ska redovisa sina utvecklingsexempel. Vinnaren utses under konferensen.

Läs mer

Trelleborg nominerat för mod i förändring

För mer information

Eleonore Schlyter
0410-73 30 90
Enhetschef, myndighetsprocessen försörjningsstöd
Arbetsmarknadsförvaltningen

Mikael Karlsson
0410-73 34 19
Enhetschef, teknik och utveckling
Socialförvaltningen

Hjälpte informationen på den här sidan dig?