Samarbete ger trelleborgare arbete

Publicerad:

Samarbetet mellan Kraftsamling Trelleborg och industriföretaget Modulbetong har sedan oktober gett 13 trelleborgare fast anställning och i månadsskiftet anställs ytterligare 2 personer.

Rekryteraren Zouhair Arabi-Eter presenterar upplägget för rekryteringsutbildningen på Modulbetong.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Rekryteraren Zouhair Arabi-Eter presenterar upplägget för rekryteringsutbildningen på Modulbetong.

Trelleborgsföretaget Modulbetong startade 2015 och växte så snabbt att de var tvungna att tacka nej till uppdrag på grund av personalbrist. När man hade tömt den egna umgängeskretsen på arbetskraft tog man kontakt med Trelleborgs kommuns rekryteringstjänst Kraftsamling Trelleborg.

- Vi tog gärna uppdraget men hade svårt att hitta så många lämpliga kandidater på en och samma gång, men tillsammans med företaget hittade vi ett upplägg som funkade för alla, säger Zouhair Arabi-Eter, rekryterare på Trelleborgs kommun.

Första måndagen i varje månad startar upp till fyra personer en tre månader lång utbildning på plats på Modulbetong och alla som fullföljer anställs. Inför varje utbildningsstart har Kraftsamling Trelleborg annonserat, hållit i rekryteringsträffar och plockat fram intresserade personer som kan passa för uppdraget.

- Rekryteringsträffarna brukar vara välbesökta men det hade varit kul om det kom lite fler tjejer, säger Zouhair. Det var ett par tjejer som dök upp på dagens träff och jag hoppas att det sprider sig till fler.

Mikael Christensen är en av dem som fått jobb på Modulbetong. Han påbörjade sin rekryteringsutbildning den 7 november och fick fast anställning den 1 februari i år.

- Det var ingen tvekan från min sida att ta den här chansen! Jag blev arbetslös efter några år på Trelleborg AB och hade inte rätt till a-kassa. Det bästa med jobbet är arbetskamraterna och att det alltid finns något att göra, det är fullt upp hela tiden och man har frihet under ansvar. En fördel är också att jag bor i Trelleborg och kan cykla till jobbet. Det betyder mycket när man har familj.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?