Mediateket - ett skolbibliotek i världsklass!

Publicerad:

Söderslättsgymnasiets Mediatek är i världsklass! DIK, fackförbund för arbetande eller studerande inom kultur och kommunikation, har tagit med Mediateket på Söderslättsgymnasiet på sin lista över skolbibliotek i världsklass.

Mediatek i världsklass
Foto: Dan Paxer Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Mediatek i världsklass

Årets nomineringar kännetecknas av att det i år finns en mycket tydlig koppling mellan skolbibliotekens läsfrämjande arbete och arbetet med medie- och kommunikationskunnighet, MIK.

- Det är stort och fantastiskt roligt, säger Magdalena Paulsson på Mediateket på Bastionen.

Det finns ett antal kriterier som skall vara uppfyllda för att bli ett skolbibliotek i världsklass. Kriterier som till exempel att man är en tydlig del av skolans pedagogiska vision och stärker elevernas läs- och kommunikationsförmåga i en vidgad textvärld. Men det finns också tydliga kriterier på skolbibliotekarierna som att vara effektiva inspiratörer för att öka läsfärdigheten hos eleverna och vara navet i den digitala kunskapsskolan.

Detta är bara en del av alla de kriterier som skall vara uppfyllda och Mediateken på Söderslättsgymnasiet uppfyller dem alla. Nytt för i år är hänvisningar till HBTQ samt Skolverkets utbildningsmoduler.

Stort grattis till Magdalena Paulsson och Sten Ivarsson som tillsammans lyfter Söderslättsgymnasiets Mediatek till ett skolbibliotek i världsklass!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?