Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Pristagare hyllades på Trelleborgsgalan

Publicerad:

10-årsjubileet av Trelleborgsgalan blev festligt och glittrande på alla sätt och det var många pristagare som fick sin stund i rampljuset på scenen i Söderslättshallen.

Foto: Ingrid Wall Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika

För underhållningen under kvällen svarade Wille Crafoord och Carling Family band, Peter Berglunds Orkester med gästartisterna Miriam Aida och saxofonisten Fredrik Kronkvist.

Alla vinnarna och motiveringarna

Årets Idrottsprestation

Ragnar Öhman
Att efter många år satt Trelleborg på kartan är denna idrottare värd sin vikt i guld. Dessutom lägger vi en stor vikt vid att kunna titulera idrottaren Nordisk mästare och även nu fritidsnämndens idrottsprestation.

Årets Företag

Woody Trelleborg
I en hård och växande konkurrens har företaget både utvecklats och expanderat. Trelleborgs totala potential kan leda till högsta takhöjderna!

Årets Uppstickare

Fribergs Cykel
Förändringen och förbättringen har betytt ökad försäljning, högre service och vidgade vyer. Nu rullar hjulen på i rekordfart!

Årets Förening

Trelleborgs Judo
För en långsiktig och målinriktad satsning på barn och unga som resulterat i en starkt utökad verksamhet för denna grupp. Responsen har varit ytterst positiv och fler och fler ansluter sig. Föreningen är idag en av de med störst verksamhet för barn och unga.

Årets Eldsjäl

Britt Westesson
För outtröttligt arbete i föreningen som en äkta eldsjäl. Personen har alltid ställt upp och fixat med allt från damlagstränare, ungdomstränare, matchledare, styrelseledamot och massor mer.

Kraftsamlingspriset

Reppu Svets & Montage AB
Årets kraftsamlare har under längre tid och med självklarhet tagit stort socialt ansvar för trelleborgare som saknat förankring på arbetsmarknaden. 2016 har företaget också skapat möjligheter och jobb för våra nyaste trelleborgare: Ensamkommande unga. Engagemanget och tålamodet är utmärkande. Här finns plats för alla!

Samhällsbyggnadspriset

Centralstationen
Årets Pris för Hållbar samhällsbyggnad går till ett projekt som bidrar till hållbarhet vad gäller såväl stadsstruktur som resvanor. Genom att kombinera moderna tekniska lösningar med inspiration från förr har man lyckats fylla en gammal byggnad med nytt liv. Historien hålls levande samtidigt som det första steget mot framtidens Trelleborg har tagits.

Tillgänglighetspriset

Bodil Källander
För sitt fantastiska engagemang och sin uthållighet för att få aktiviteter att bli tillgängliga.

Kulturstipendium

Vilma Davidsson
En talang och Idol som går på Academy of Music and Business och nu är Trelleborgs kommuns Kulturstipendiat!

TA Kulturpris

Jan Troell
En klipsk berättare och lyrisk bildskildrare med ögon känsliga för tillvarons poesi, som skapat mängder av fotografiska minnen hos en stor publik.

Landsbygdspriset

Skåre Byalag
Många medmänniskor, på en liten yta, med många idéer går samma väg i både vått och torrt. Då är det självklart att Tillsammans blir resultatet hållbart. Man har ju 300 års historia och Snorkelled och Tjäregrytor och Fiske och Hjärtstartare.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?