Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Konst, sång eller musik?

Publicerad:

En tjej och två killar är nominerade till Trelleborgs kommuns kulturstipendium 2016. Marcus Matt satsar på konsten, Vilma Davidsson på sången och Mattias Wiborn på musik. Priset delas ut på Trelleborgsgalan den 17 november.

Marcus Matt, 24 år gammal, har studerat på estetprogrammet i Trelleborg och på målerilinjen vid Östra Grevie folkhögskola. Därefter började han på konsthögskolan i Malmö; antagen som mycket ung vilket är ovanligt. 2014 studerade han en termin vid Cooper Union i New York och tar masterexamen nu i vår.

Vilma Davidsson, arton år gammal, är Trelleborgstjejen som brinner för musik. Hon har redan stor erfarenhet av att tävla i olika musiktävlingar och har varit med i både Talang och Idol. Nu går hon på sin drömskola Academy of Music and Business i Tingsryd. Där pluggar hon, skapar musik och är ute och spelar. Låten som hon tävlade med i Svensktoppen nästa heter Unbreakeble är skriven av Anders Jakobsson, Kimmo Tuomaala och Marie Jakobsson.

Så här berättar 21-årige Mattias Wiborn om sig själv:
- Att ha två musikintresserade föräldrar har gjort att musiken blivit en naturlig del av mig, redan från början. Mot slutet av gymnasiets estetiska linje började jag också spela lite elbas ,detta blev snabbt det instrument jag tyckte var roligast. Då jag hade spelat en del i kyrkor också hade jag fått höra om gospellinjen, som är en ettårig utbildning på Glimåkra Folkhögskola. Under det året så övade vi in en stor repertoar och sedan så åkte vi Sverige runt på ca 35-40 spelningar. Just nu går jag på musiklärarutbildningen med inriktning pop & rock. Det är en femårig utbildning med både praktik och mycket teori.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?