Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Etablering i fokus vid besök

Publicerad:

Mats Persson, riksdagsledamot och ekonomisk-politisk talesperson för Liberalerna besöker under onsdagen Trelleborgs kommun för att ta del av kommunens etableringsarbete med ensamkommande barn och unga.

Ola Johnsson, arbetsmarknadschef, Ann-Christine Seehusen (L), Cecilia Lejon, förvaltningschef, och Margaretha Blennhede (L) tog emot Mats Person på arbetsmarknadsförvaltningen.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Ola Johnsson, arbetsmarknadschef, Ann-Christine Seehusen (L), Cecilia Lejon, förvaltningschef, och Margaretha Blennhede (L) tog emot Mats Person på arbetsmarknadsförvaltningen.

Trelleborgs kommun har ett annorlunda sätt att arbeta med målgruppen ensamkommande. Istället för att möta de unga med vårdplaner och socialsekreterare, vilket är brukligt i många andra kommuner, arbetar man i Trelleborg med etableringsplaner och arbetsmarknadssekreterare.

- Vi måste ha ett system som möter de här ungdomarna i deras ansvarstagande, guidar dem rätt i Sverige och säkerställer att de får tillgång till nätverk som leder till etablering, säger Cecilia Lejon, förvaltningschef i Trelleborgs kommun.

Sättet att arbeta på väcker intresse och lockar många studiebesök till kommunen. Mats Person (L) har tidigare besökt Trelleborg för att ta del av kommunens arbetsmarknadsarbete men onsdagens besök fokuserar på de resultat Trelleborg har uppnått med sitt arbetssätt kring ensamkommande barn och unga.

- Det är 5 -6 års långa processer vilket gör att det tar tid innan vi får en fullständig bild av effekten av vårt arbete, men det vi vet är att bland de ungdomar vi avslutat hos oss i år, där är alla etablerade både vad gäller bostad och försörjning.

Lokala representanter för Liberalerna medverkar också vid besöket.

Mer information
Cecilia Lejon, 0708-817 144
Förvaltningschef, arbetsmarknadsförvaltningen, Trelleborgs kommun

Ola Johnsson, 0708-817 181
Arbetsmarknadschef, arbetsmarknadsförvaltningen, Trelleborgs kommun

Hjälpte informationen på den här sidan dig?