Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Klubbat för östra infarten

Publicerad:

Med siffrorna 47 för, två emot och två som lade ner sina röster beslöt kommunfullmäktige i Trelleborg att arbeta för en infart från öster. Det är en långdragen fråga som nu ser ut att nå vägs ände.

Kommunfullmäktige sammanträder
Foto: Ingrid Wall Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Kommunfullmäktige sammanträder

Frågan om en ringväg har diskuterats i Trelleborg i flera decennier, rentav sedan 1940-talet enligt vissa bedömare.

Att frågan engagerat visade inte minst det faktum att mötet i Trelleborgssalen slog publikrekord denna februarimåndag. Stolarna räckte inte till för alla åhörarna som efter halvannan timme med andra spörsmål fick se en rad talare äntra talarstolen för att uttala sig i ärendet. Två voteringar krävdes innan frågan kunde avgöras – den första handlade om huruvida ärendet skulle återremitteras eller ej, det andra gällde sakfrågan. Båda omröstningarna slutade med samma övertygande siffror för det förslag som flera utredningar visat – en infart från öster.

Nu vidtar arbetet med att detaljplanera var vägen ska gå, samtidigt som beslutet ligger till grund för fördjupade kontakter med myndigheter som länsstyrelsen och Trafikverket.

- Jag hoppas att vägen ska vara färdig att tas i bruk om tio år, sa kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson bland annat.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?