Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Visioner, mål och avtal i kommunfullmäktige

Publicerad:

För ovanlighetens skull samlas kommunfullmäktige till sitt junimöte en tisdag istället för som brukligt måndag.

Flyktingar i Trelleborg
Foto: Ingrid Wall Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Flyktingar i Trelleborg

Bakgrunden till ändringen är att Region Skåne håller sitt budgetmöte på måndag den tjugonde. Istället sammanträder Trelleborgs riksdag tisdagen den 21:a, som vanligt i Trelleborgssalen i Parken.

En fråga som vållade diskussion i kommunstyrelsen var fördelning av det tillfälliga statsbidraget som Trelleborg och andra kommuner fått med anledning av flyktingsituationen. För Trelleborgs del gäller det nära 80,5 miljoner. Förslagen varierade från att fördela ut delar av pengarna till förvaltningarna till att behålla summan centralt.

Delårsrapporten för första tertialet ska diskuteras på sammanträdet. Prognosen visar ett resultat på drygt 48 miljoner. I detta ingår ett extra statsbidrag på drygt 74 miljoner. Ett besläktat ärende är direktiv för arbetet med budget för nästa år och flerårsplan för 2018 och 2019.

Trelleborgs kommun har för avsikt att teckna ett nytt hälso- och sjukvårdsavtal med Region Skåne. Visioner och strategiska mål för kommunen ska antas vid sammanträdet. En annan strategi handlar om cyklar och cykelplan för åren fram till 2020.

Några köpeavtal står på agendan, bland annat fastigheten Trailern 13 på Västra industriområdet. Här planerar Företagshallen att bygga lagerlokaler till företag och privatpersoner. Fastigheten är 5 600 kvadratmeter stor och köpesumman är 1,4 miljoner kronor.

Sibylla planerar att bygga en vägrestaurang vid Maglarpsrondellen, invid drivmedelsstationen. Tomten är 3 100 kvadratmeter stor och priset är 930 000 kronor. För båda köpeavtalet gäller att byggandet ska vara igång inom två år från tillträdesdagen.

Hela ärendelistan

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?