Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Trelleborgs framtid lockade stor publik

Publicerad:

Närmare 200 personer hade anmält sig till torsdagens Näringslivsfrukost i Parken. Uppenbarligen är intresset stort att få veta mer om och bli en del av framtidens Trelleborg. Under en dryg morgontimme fick gästerna en inblick i hur Trelleborg kan komma att gestalta sig 2025.

Tommy Halén talade på Näringslivsfrukost
Foto: Ingrid Wall Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Tommy Halén talade på Näringslivsfrukost

Tommy Halén, VD i Trelleborgs Hamn, berättade med stolthet över vilken hamn trelleborgarna gemensamt äger - närmare 25 procent av den svenska utrikeshandeln passerar över Östersjöns största ro/ro-hamn. VD talade också om Trelleborgs roll i Europa i sin egenskap av corehamn och viktig aktör utifrån ett EU-perspektiv.

Hamnens expansion är en av delarna i Trelleborgs förvandling till Kuststad 2025. Planer och tankar kring centrumutvecklingen presenterades av stadsarkitekt Ann-Katrin Sandelius som med utgångspunkt i den fördjupade översiktsplanen visade visioner om hur staden kan utvecklas. Fem kilometer vattennära läge mitt inne i stan, hus med flera funktioner och en förtätning kan förvandla Trelleborg på samma sätt som skett i andra städer.

Katarina Ivholt, entreprenör och eldsjäl i arbetet med Citysamverkan slog en gång för alla fast att ensam inte är stark. Tillsammans kan handeln och servicenäringarna växa till nytta och glädje för trelleborgare och turister.

Sist på talarlistan denna morgon var kommundirektör Fredrik Geijer som berättade om arbetet som nu påbörjats med förvandlingen. Östlig infart, truck och logistikcenter och de möjligheter detta kan föra med sig är en unik möjlighet för Trelleborg att växa när det gäller arbetsmarknad, regional kärna och populär bostadsort.

Fredrik Geijer avslutade sin presentation med budskapet att alla på sitt sätt kan bidra till processen, inte minst genom engagemang i de olika företagsnätverken som finns.

Moderator under morgonen var Amelie Rosqvist, ordförande i det kvinnliga företagarnätverket Viqtoria.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?