Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Stängt på bibblan...

Publicerad:

Torsdagen den 3 mars öppnar alla biblioteken utom Skegrie som öppnar nästa vecka. Bibliotekskatalogen på internet är stängt lite till, den ska synas på alla slags datorer och vi måste kolla så allt funkar!

Öppet på biblioteket.
Foto: Mahmoud Moulla Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Öppet på biblioteket.

Torsdagen den 3 mars öppnar alla biblioteken utom Skegrie som öppnar nästa vecka. Bibliotekskatalogen på internet är stängt lite till, den ska synas på alla slags datorer och vi måste kolla så allt funkar!

När händer vad?

1 januari - kan vi inte beställa eller låna om några fler fjärrlån, de fungerar inte i bytet, så för att det inte ska bli fel stoppar vi i januari. När vi har bytt system kommer det naturligtvis att fungera igen.

29 februari - 2 mars Stängs vårt gamla system ner och det nya sätts upp. Alla biblioteken har stängt även bibliotekskatalogen på nätet, meröppet i Anderslöv och vår Smartlocker på Centralen.

3 mars öppnar biblioteken igen med full service men det är ett system som vi inte har jobbat i förut så i början kan det ta lite tid att göra saker.

3 mars kommer också den nya förbättrade bibliotekskatalogen att finnas.

Till sommaren kommer vår nya webbplats att lanseras.

...............................................................................

Stängt - öppnar igen?

  • Trelleborgs bibliotek - stängt 29/2 - 2/3, öppnar igen 3/3.
  • Anderslövs bibliotek - stängt 29/2 - 2/3, öppnar igen 3/3.
  • Gislövs bibliotek - stängt 29/2 - 2/3, öppnar igen 3/3.
  • Skegrie bibliotek - stängt 22/2 - 4/3, öppnar igen 7/3.
  • Bokbussen - stängt 29/2 - 2/3, öppnar igen 3/3.
  • Digitala biblioteket - bibliotekskatalogen på internet stängd 29/2 - 2/3, öppnar igen 3/3.

................................................................................

Vad kommer att bytas?

Det som byts ut är systemet bakom det du ser, det som gör så vi kan hålla reda på vilka böcker du lånar, vilka du reserverar och när de ska lämnas. Det är det systemet som finns i våra maskiner och scannrar.

Vår bibliotekskatalog på internet kommer också att bytas ut eftersom där finns samma bakgrundsprogram. I början av mars kommer du att mötas av en en katalog med ett helt nytt utseende men som som kommer att vara lättare att använda både i datorn och i mobilen.

Till sommaren kommer även hela bibliotekets webbplats få ett helt nytt utseende och flyttas över så den finns tillsammans med bibliotekskatalogen. Man kan söka böcker och söka information om biblioteken på samma plats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?