Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Sorg och besvikelser - Samhällsspegeln

Publicerad:

Samhällsspegeln en serie lunchföredrag på Trelleborgs bibliotek som tar upp aktuella ämnen samtidigt som du kan äta lunch. Tisdagen den 8 mars handlar föredraget om depression.

Pouya Movahed.
Foto: arkivbild Licens: © Copyright Pouya Movahed.

Tisdag 8 mars - Sorg och besvikelser...

Sorg och besvikelser hör till det normala i varje människas liv. Men genomträngande och långdragna perioder med nedstämdhet, känslor av meningslöshet och hopplöshet är det som kännetecknar depressionssjukdomen.

Om tillståndet är så allvarligt att det påverkar ens patientens arbete och vardagsliv bör det behandlas. Behandlingen består av allt från psykoterapi till läkemedel och elbehandling. Men hur bra är behandlingarna? Är det farligt? Blir man beroende?

Pouya Movahed, Överläkare, psykiatriker och forskare, föreläser om depressioner och behandlingar...

........................................................................

Tre tisdagar och en torsdag under våren finns det möjlighet att lyssna på föredrag medan du får dig något gott till livs. Luncherna blir sallader ifrån Rastgars sallad & fitnessbar. Sallad + fruktsmoothie 65 kronor. Fyra salladsval, val görs i samband med biljettköp.

Önskar du bara lyssna, men inte äta, är du självklart också välkommen. Då är det gratis entré, men vi ser ändå att du har biljett. Denna kan hämtas på biblioteket fram till föredragets start – observera dock att det är begränsat antal platser så var gärna ute i god tid.

På Trelleborgs bibliotek tisdagen den 8 mars klockan 12.00 - 13.00.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?