Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Jag heter inte Miriam - KL7

Publicerad:

8 mars är det dags för ett författarbesök, det är Majgull Axelsson en av våra mest lästa författare som kommer och berättar om sina böcker, framför allt om boken Jag heter inte Miriam.

Majgull Axelsson.
Foto: Cato Lein Licens: © Copyright Majgull Axelsson.

Majgull Axelsson

Majgull Axelssons romaner handlar ofta om det mänskliga psyket och om hur relationen barn-förälder formar oss. Från början journalist är hon sedan länge en av Sveriges mest framgångsrika författare och hennes böcker har översatts till ett tjugotal språk.

Hon debuterade med Långt borta från Niefelheim 1994, och är bland annat känd för Aprilhäxan 1997, som fick Augustpriset. Majgull Axelsson tilldelades Fackföreningsrörelsens Ivar Lo-pris år 2015 för sitt författarskap och för romanen Jag heter inte Miriam.

Jag heter inte Miriam

På en omvälvande resa genom krigets Europa och efterkrigstidens Sverige, följer vi en romsk kvinna som antar namnet Miriam och identiteten av en judinna.

Detta för att överleva i kvinnolägret Ravensbrück, där romer stod allra längst ner i rangordningen. Väl fri behåller hon namnet och döljer sedan framgångsrikt sitt förflutna, men under en perfekt yta ruvar den stora hemligheten.

På Trelleborgs bibliotek tisdagen den 8 mars klockan 19.00 - 20.30.

.............................................................

Biljettpriset är 100 kronor, med Trelleborgs Allehandas lustkort kostar det 80 kronor. Biljetterna köper du på biblioteket.

Begränsat antal biljetter. Biljetter kan även beställas via . Beställda biljetter hämtas senast en vecka innan evenemangsdatumet.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?