Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Trelleborg fortsätter inspirera till nytänkande

Publicerad:

Politiker och tjänstepersoner från Örebro kommun besöker under måndagen Trelleborgs kommun och arbetsmarknadsförvaltningen. Förvaltningens arbete lockar många intresserade till kommunen – med dagens studiebesök inkluderat kan man räkna till 75 studiebesök och föreläsningar under 2016.

Trelleborgs kommun utmärker sig både vad gäller arbetssätt och hur man valt att organisera sig kring arbetsmarknadsfrågor, handläggning av försörjningsstöd samt arbetet med målgruppen ensamkommande unga.

De 20 representanter från Örebro kommun som besöker Trelleborgunder måndagen fick höra talas om arbetsmarknadsförvaltningens arbete genom andra kommuner som varit här, blev nyfikna och bestämde sig för att själva göra ett besök. På programmet står bland annat en presentation av arbetsmarknadsprocessen och arbetet som kommunen utförde med flyktingmottagandet under hösten 2015.

- Vi vill gärna höra mer om metoderna och vad det är som gör att man lyckas så bra i Trelleborg, säger Stefan Sjöbäck från vuxenutbildning och arbetsmarknad i Örebro kommun.

Det processinriktade arbetet, tankesättet och de goda resultat Trelleborgs kommun kan visa på har lockat besökare från andra kommuner och organisationer under flera år, men under 2016 har antalet studiebesök och föreläsningar ökat markant.

- Det är naturligtvis jätteroligt att ryktet om vårt goda arbete sprider sig och att vi kan vara med och inspirera andra kommuner till att tänka i nya banor. Vi sätter definitivt Trelleborg på kartan kring de här frågorna, säger Cecilia Lejon, förvaltningschef på arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun.

Mer information

Cecilia Lejon, 0708-817 1 44
Förvaltningschef, arbetsmarknadsförvaltningen Trelleborgs kommun

Ola Johnsson, 0708-817 081
Arbetsmarknadschef, arbetsmarknadsförvaltningen Trelleborgs kommun

Hjälpte informationen på den här sidan dig?