Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Stort intresse för Trelleborgskalaset

Publicerad:

32 representanter från 23 föreningar mötte upp i Parken på onsdagskvällen – alla idel öra. Ämnet för aftonen var nästa års stora begivenhet Trelleborgskalaset.

Välbesökt första möte om Trelleborgskalaset
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Välbesökt första möte om Trelleborgskalaset

Under hela 2017 kommer Trelleborg att fira att det gått 50 år sedan storkommunen föddes och 150 år sedan Trelleborg återfick sina stadsrättigheter. Som om inte detta var tillräckligt har det dessutom gått 760 år sedan Trelleborg för första gången nämns som stad i bevarade dokument.

Även om festligheterna kommer att pågå under hela året läggs stor tyngd vid långhelgen 2 till 6 juni. Då ska centrala Trelleborg förvandlas till en stor festplats med en lång rad olika arrangemang för både små och stora. En del är redan klart, Trelleborg Motorshow arrangeras som vanligt på Nationaldagen, medan onsdagskvällens möte var tänkt som en kick-off för kreativa tankar.

Föreningslivet är ryggraden i Trelleborgskalaset, och en möjlighet för de runt 250 föreningarna att visa upp sig och sin verksamhet. Mycket talar för att den föreningsparad som arrangerats 2007 och 2012 kommer att upprepas också nästa år. Senast deltog drygt 1 600 föreningsaktiva människor i paraden genom staden.

Nu har föreningarna möjlighet att kläcka idéer, diskutera och fundera. Det finns möjlighet att i begränsad omfattning kunna få stöd från kommunen för sina aktiviteter under året. Den gemensamma marknadsföringen svarar kommunen för – loggan för Trelleborgskalaset kommer att synas rejält under nästa år.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?