Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Återvinningscentralerna under Allhelgonahelgen

Publicerad:

Återvinningscentralerna har öppet enligt följande under Allhelgonahelgen: Trelleborg 9-15 lördag 31 oktober och söndag 1 november. Återvinningscentralerna i Anderslöv och Smygehamn håller stängt under Allhelgonahelgen.

Från och med 2 november har vi vintertid på återvinningscentralerna i Anderslöv och Smygehamn. Anderslöv har öppet måndag och onsdag 15-18 samt lördag 9-12. Smygehamn har öppet tisdag och torsdag 15-18 samt lördag 9-12.

Vad gör du av din smarta telefon, din surfplatta och allt med batteri eller sladd när de inte används längre? Elskrot är det avfall som växer snabbast i världen, ungefär med en fotbollsplan i minuten.

För att tillverka batterier och elprylar behöver man göra hål i jordskorpan och gräva upp metaller. Gruvdriften påverkar såklart miljön. Och när metallerna är slut, är de slut för alltid. För planetens skull måste vi återvinna det vi redan har grävt upp. Metaller går faktiskt att återvinna hur många gånger som helst. Alltså, alla gamla batterier och elprylar ska in i kretsloppet igen!
gor_sahar_bubblaFrån och med oktober 2015 tar alla butiker som säljer elprylar emot elskrot för återvinning. Ta med dig din gamla elpryl till butiken när du ska köpa en ny. En liten insats som gör stor skillnad. Så enkelt är det att gilla jorden!

Utnyttja resurserna på bästa sätt: minska, återanvänd, återvinn!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?