Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Fotboll som samhällsbyggare

Publicerad:

Kan fotboll vara så mycket mer än idrott? Den frågan blev med ett bestämt ja besvarat när FC Rosengårds VD Klas Tjebbes framträdde på årets andra näringslivsfrukost på fredagsmorgonen. Hans föredrag handlade inte om backlinjer och off-side, här var det fotbollens roll som en viktig del i samhällsbygget som stod i fokus.

Klas Tjebbes - VD FC Rosengård
Foto: O. Hed Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Klas Tjebbes - VD FC Rosengård

F C Rosengård har en mycket medveten strategi med sin verksamhet. Allsvenska guld i all ära, men det vardagliga arbetet bland barn och unga i Rosengård är det viktigaste i föreningen. Klubben arbetar med att få unga människor i arbete och utbildning, man gör en insats i Sydafrika för att få tjejer att spela boll och även på många andra sätt är man delaktig i civilsamhället.

Det var en mycket uppskattat föredrag som ett drygt hundratal morgontidiga fick lyssna till. Under morgonen fick man också ta del av Trelleborgs framgångsrika arbete för att minska försörjningsstödet och få ut människor i arbetslivet. Arbetsmarknadsförvaltningens chef Cecilia Lejon redogjorde för den rapport som publicerats tidigare i veckan där Trelleborg går mot trenden - här sjunker antalet personer med försörjningsstöd.

Tack ska ni ha – tillsammans har företag i Trelleborg bidrag med drygt 167 000 timmar för att hjälpa människor ut i arbetslivet.

Bakom frukostmötet står Trelleborgs kommun. Nästa träff blir i höst.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?