Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Klimat och havsnivå - Samhällsspegeln

Publicerad:

Samhällsspegeln en serie lunchföredrag på Trelleborgs bibliotek inleds den 2 februari klockan 12.00 med ett föredrag om klimat och havsnivå, ett ämne som har följt människan genom historien...

Svante Björck.
Foto: arkivbild Licens: © Copyright Svante Björck.

Tisdag 2 februari - Klimat- och havsnivåförändringar

Föredraget handlar om de stora klimat- och havsnivåförändringarna under den kvartära perioden, då människa gjorde sin riktiga entré på scenen, och processerna bakom dessa ofta dramatiska förändringar.

Jordens utveckling under de senaste årmiljonerna, med fokus på de senaste 130,000 åren som vi har mest kunskap om sätts i perspektiv av de pågående förändringarna och skillnader vi ser mellan de naturliga och de människoskapade förändringarna.

Svante Björck, Professor i Geologi, föreläser om klimatet, människans ständiga följeslagare.

......................................................................................

Tre tisdagar och en torsdag under våren finns det möjlighet att lyssna på föredrag medan du får dig något gott till livs. Luncherna blir sallader ifrån Rastgars sallad & fitnessbar. Sallad + fruktsmoothie 65 kronor. Fyra salladsval, val görs i samband med biljettköp.

Önskar du bara lyssna, men inte äta, är du självklart också välkommen. Då är det gratis entré, men vi ser ändå att du har biljett. Denna kan hämtas på biblioteket fram till föredragets start – observera dock att det är begränsat antal platser så var gärna ute i god tid.

På Trelleborgs bibliotek klockan 12.00 - 13.00.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?