Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Fartyg i fokus på frukostmöte

Publicerad:

Stena Lines COO, Niclas Mårtensson, var förste talare ut på tisdagsmorgonens näringslivsfrukost i Parken. Ett hundratal personer hade kommit för att lyssna på ex-trelleborgarens beskrivning av koncernen i allmänhet och trafiken på Trelleborg i synnerhet.

Niclas Mårtensson - COO, Stena Line
Foto: O. Hed Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Niclas Mårtensson - COO, Stena Line

Som ansvarig för det stora rederiets operativa verksamhet arbetar Niclas Mårtensson med hela norra Europa. Stena driver färjetrafik på Engelska sjön, Nordsjön, i engelska kanalen och med ett flertal linjer i Östersjön. Sedan några år tillbaka ingår Kungsleden med trafik Trelleborg-Sassnitz och Trelleborg-Rostock i Stenafamiljen.

- Vi kommer under lång tid framöver ha trafik mellan Trelleborg och de tyska städerna, utlovade Niclas Mårtensson och gav bakgrund till beslutet att temporärt lägga upp m/s Trelleborg från slutet av september.

- Mindre resandeström när turistsäsongen är över i kombination med minskat järnvägstonnage, konkurrens från Polentrafiken och det nya svaveldirektivet gör att vi tar m/s Trelleborg ut trafik tillfälligt, men hon kommer åter.

Niclas Mårtensson kunde också berätta att trafiken på Rostock utvecklas väl och att det stundtals är kapacitetsproblem på leden.

Jytte Lindborg, chef för bildningsförvaltningen

Efter Niclas Mårtensson tog Jytte Lindborg, chef för bildningsförvaltningen, över ordet och berättade om sin verksamhet.


Nästa företagarfrukost

Datum: den 27 november
Tid: 07.45 (Dörrarna öppnas kl. 07.10 för frukost och mingel.)
Morgongäst: Mona Sahlin, Ledamot, Riksidrottsförbundet och f.d. partiledare, Socialdemokraterna

Hjälpte informationen på den här sidan dig?