Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Succé för företagarfrukost

Publicerad:

Mer än 200 personer hade mött upp när Trelleborgs kommun bjöd till årets första näringslivsfrukost i Parken.

Näringslivsfrukost 21 januari 2014
Foto: O. Hed Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Näringslivsfrukost 21 januari 2014

Redan i arla morgonstund samlades företagare, kommunala tjänstemän och andra intresserade för att äta frukost, mingla och utbyta erfarenheter och visitkort. Morgonens huvudtalare var Trelleborgskoncernens chef och VD Peter Nilsson som tog med åhörarna på en resa inte bara jorden runt utan också genom företagets historia och grundläggande omvandling.

1900-talets gummifabrik som totalt dominerade näringslivet i Trelleborg har blivit en världsomspännande koncern inom polymerteknik där huvudkontoret är förlagt till Trelleborg men i princip all tillverkning sker utomlands. På ett engagerande sätt berättade Peter Nilsson om koncernens arbete ibland annat Kina och Brasilien, om produkter vi möter dagligen utan att ha en aning om det – i flygplan, klockor, bilar och andra fordon bland annat.

Från Trelleborg i världen vändes sedan blickarna till världen i Trelleborg när kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård och kommundirektör Jonas Rosenkvist talade om vad som sker i Trelleborg just nu och gläntade lite på förlåten om vad som ska komma framöver.

Nästa företagarfrukost är planerad till den 28 maj då Region Skånes näringslivsdirektör Bodil Rosvall Jönsson ska tala.

Kika på bilderna från morgonens frukostmingel.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?