Nationaldagsfirande

Sveriges Nationaldag 6 juni firas alltid rejält i Trelleborg. Hela centrum förvandlas till en folkfest med bilutställning, underhållning, traditionellt flaggfirande och mycket annat.

Trelleborg Motor Show samlar årligen hundratals fordon av de mest skiftande slag – från gamla klassiker till rallybilar, från scootrar till traktorer. I samband med Nationaldagen arrangeras också Trelleborg Triathlon med start och mål på Dalabadet.

 • Pedalens Pågar rockar loss

  Pedalens Pågar, Kal P Dals kompband, spelar i Stadsparken

  Nationaldagen i Trelleborg bjuder alltid på en musikupplevelse – så också i år. Pedalens Pågar, Kal P Dals kompband, kommer att höja ljudnivån och stämningen i Stadsparken denna tisdagseftermiddag. Bandets motto är nämligen att glad rock´n´roll gör att ingen kan sitta still.

 • Landshövdingen nationaldagstalar

  Trelleborg får finbesök i samband med firandet av Nationaldagen den 6 juni. Det är landshövdingen Anneli Hultén som väljer att åka till Trelleborg för att fira dagen. Ceremonierna tar sin början i Stadsparken klockan 14.30.

 • Bronsplatta berättar husets historia

  Den 6 juni kommer Rådhuset i Trelleborg att prydas av en bronsplatta som berättar om husets historia. Det är Gamla Trelleborg som fortsätter sitt arbete med att berätta om intressanta byggnader. I år fyller Rådhuset 150 år och då passar det utmärkt väl att hylla jubilaren med dess historia.

 • Bilar i centrum också i år

  Bilutställning på Nationaldagen är tradition i Trelleborg

  Blänkande krom, glänsande lack och många minns du – det är numera en självklar del av Nationaldagsfirandet i Trelleborg. Trelleborg Motor Show har arrangerats av en grupp entusiaster i många år och lockar stora åskådarskaror.

 • Jubileum för Trelleborg Triathlon

  Ett av momenten, simning, under Triathlon

  I ��r är det femte gången som Trelleborg står som värd för den sydligaste Triathlontävlingen i Skandinavien. 150 deltagare står på startlinjen klockan 12 på Nationaldagen, redo att slänga sig i Östersjöns vågor för det första delmomentet.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?