Trygghet och säkerhet – hur påverkas Trelleborg av strömmen av asylsökande?

Det finns många frågor kring kommunens och polisens roll i arbetet med ensamkommande unga och asylsökande– passa på att chatta med Malin Ekblad, säkerhetschef i Trelleborgs kommun, och Jörgen Sjåstad, tillförordnad kommunpolis i Trelleborg och få svar på dina frågor.

Chatten öppnar klockan 9 torsdagen den 1 oktober och håller på i en timme. Du kan skicka in frågor i förväg.

Chatten är nu avslutad

Chatten är nu avslutad. Tack för att du deltog! Frågorna och svaren kommer att ligga kvar så att även andra kan ta del av dem.

Naxoz ()

Hur många resurser från polisen kommer att tillkallas? Och kommer det blir mer patruller och sådant för att stärka tryggheten? Tack på förhand.

Administratör ()

Polisens resurser fördelas efter behov, och just nu är min bedömning att vi har tillräckliga resurser. Trelleborg har fått en viss förstärkning redan, och detta för att kunna vara med hela tiden när färjorna kommer till hamnen. Trygghet är en personlig känsla, och det är inte alla som känner att tryggheten ökar med fler poliser. En del undrar vad som hänt om det är många poliser på stan och kanske känner sig otrygga på grund av det. Andra tycker det är skönt med fler poliser. /Jörgen

Oroad förälder ()

Jag har en dotter på lite mer än 2 år och är nu orolig att hon inte kommer få uppleva samma trygghet i samhället som jag gjorde när jag växte upp. Jag tycker att invandring är bra om de som kommer anpassar sig till de svenska normerna och de lagar vi hat men vi har flera gånger sett att detta inte är fallet. Jag undrar nu om hur polisen ska kunna hjälpa oss att känna oss trygga i samhället när det så drastiskt tas in individer i Sverige som inte ens behöver visa identitetspapper? Det tycker jag är obehagligas! Tack på förhand

Administratör ()

Det som händer i hela världen blir vi på ett eller annat sätt påverkade av. Det ökade antalet asylsökande är något vi måste förhålla oss till, och alla har ett ansvar för att se till så att integrationen fungerar. I dagsläget finns det inget som tyder på att det otryggt i Trelleborg på grund av det stora antalet människor på flykt. Polisens arbetssätt har inte förändrats pga detta, utan vi kommer även fortsättningsvis arbeta för att Trelleborg ska förbli en trygg kommun att bo och vistas i.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?