Aktuellt

I vårt nyhetsarkiv samlas små och stora nyheter och reportage som speglar vad som sker i Trelleborg och på Trelleborgs kommuns webbplats.

Här hittar du också aktuella kungörelser och evenemang. De allra senaste hittar du även här på denna sidan.

 • Jörgen kartlägger tryggheten

  Jörgen Bergkvist besöker Birgitta Vejmarker på Milda Matilda för att diskutera trygghet i butik.

  Sedan en månad tillbaka är Jörgen Bergkvist ett välkänt ansikte bland affärsidkarna i centrala Trelleborg. Som ett led i sin utbildning till säkerhets- och trygghetskoordinator, gör Jörgen just nu sin praktikperiod. Hans arbetsuppgift är att inventera orosnivån bland butikerna i city.

 • Magiskt höstlovskul för barn och ungdom 6-15 år

  Magiskt höstlovskul i Trelleborg med Trollkarlen Rosini.

  Läslovsfest, lego, teater, halloweenparty med mera... Alla höstlovsaktiviteterna i år är GRATIS och dessutom ingår nyttigt mellanmål, frukt, dricka eller liknande till deltagande barn att delas ut så långt lagret räcker för att kunna erbjuda någonting att äta när skolan har stängt.

 • Första konstverket fyller 100 år

  Axel Ebbes staty Irrbloss

  I dag, den 12 oktober, är det exakt hundra år sedan Trelleborg fick sitt första offentliga konstverk. Det är Irrblosset som än idag står i en av dammarna i Stadsparken, ivrigt uppvaktad av måsar och andra fåglar.

 • Elever träffade roboten David

  Roboten David underhöll eleverna med sång och dans.

  I förra veckan föreläste robotutvecklarna Fredrik Löfgren och Sofia Thunberg från Linköpings universitet för 450 elever från grundskola, gymnasiet och yrkeshögskolan i Trelleborg om robotutveckling och AI, artificiell intelligens.

 • Rima Dauod Trelleborgs kommuns nya miljöchef

  Rima Dauod är chef på Trelleborgs kommuns miljöavdelning.

  Trelleborgs kommuns samhällsbyggnadsförvaltnings nya miljöchef heter Rima Dauod. I veckan började hon sitt nya jobb i Trelleborg efter att tidigare varit chef på flera enheter hos Malmö stads miljöförvaltning.

 • Res med Skånetrafiken under höstlovet

  Pågatåget testkörde Trelleborgsbanan. Här vid Trelleborg C.

  För att Skånes barn och ungdomar enkelt ska kunna ta sig till och från alla aktiviteter har Skånetrafiken tagit fram en höstlovsbiljett.

 • Gör affärer med kommunen

  Välkommen till en informationsträff om kommunal upphandling. Att öka kunskapen om upphandling är viktigt för dig som företagare för ökade intäktskällor, samhällsekonomin för att förbättra konkurrensen samt den hållbara utvecklingen.

 • Casa Blanca, Kvarteret Bävern och Rödakorsstugan nominerade till Samhällsbyggnadspriset

  Nu står det klart vilka tre byggnationer som är 2018 års nominerade till Trelleborgs kommuns samhällsbyggnadspris; Casa Blanca och Kvarteret Bävern i Trelleborg samt Rödakursstugan i Beddingestrand. Priset delas ut på Trelleborgsgalan i Söderslättshallen torsdag 15 november.

 • Möjligheternas värld ska väcka elevers teknikintresse

  På Möjligheternas värld får elever i årskurs 7 prova på ett antal olika tekniska stationer under ledning av gymnasieelever på Söderslättsgymnasiets teknikcollege.

  Denna vecka kommer mer än 500 elever i årskurs 7 att få testa flera olika yrken och inriktningar inom industri- och teknikbranschen på eventet "Möjligheternas värld" i Trelleborg.

 • Värdar med uppdrag att skapa trygghet

  Mirella, Albert och Patrik utgör det ena av de två arbetslagen med kommunens trygghetsvärdar.

  De är kommunens ögon och öron, de kommunicerar, registrerar och rapporterar. Sedan i somras finns sex trygghetsvärdar anställda av Trelleborgs kommun. Sju dagar i veckan, från eftermiddagen till långt ut på natten rör de sig till fots och med bil runt i hela kommunen.

 • Matavfallspåsen får bara användas till matavfall

  Påsen för matavfall får bara användas till matavfall.

  Vi har tyvärr uppmärksammat att matavfallspåsar används för att emballera annat avfall, särskilt pappersförpackningar. Matavfallspåsarna är specialtillverkade av våtstarkt papper och får bara användas till matavfall.

 • Höstlov på Trelleborgs Museum

  Höstlov på Trelleborgs Museum. Prova på att göra avtryck i lera.

  Kom och gör avtryck i lera med konstnären Pernilla Norrman. Drop in tisdag-torsdag klockan 12.30-15.00. Hitta gömda lyckoamuletter en familjeaktivitet - hela vecka 44. Gratis för barn!