Aktuellt

I vårt nyhetsarkiv samlas små och stora nyheter och reportage som speglar vad som sker i Trelleborg och på Trelleborgs kommuns webbplats.

Här hittar du också aktuella kungörelser och evenemang. De allra senaste hittar du även här på denna sidan.

 • Nu är vi äntligen 45 000 trelleborgare

  Under april gick invånarantalet äntligen över 45 000 och landade på 45 003 invånare den 30 april. Glädjande besked, då kommunen har som mål att bli 50 000 invånare senast år 2028. Lördagen den 6 juli firas 45 000 med picknick-konsert i stadsparken.

 • MSB informerar med anledning av SMHI:s varning om risk för stora regnmängder

  På lördag eftermiddag finns det en risk för stora regnmängder som kan medföra översvämningar i källare, dagvattensystem och mindre vattendrag. Risk för översvämmade vägar. Osäkerheten i väderutvecklingen är dock stor enligt SMHI. Läs mer på SMHI:s webbplats.

 • Trelleborgslärare utsedd till årets yrkesperson

  Maria Glawe med prischecken för Årets yrkesperson

  Under ett par år har Rotaryklubbarna i Trelleborg delat ut utmärkelsen Årets yrkesperson i samband med nationaldagsfirandet.

 • Nu öppnar friluftsbadet i Anderslöv

  Invigning av Anderslövs friluftsbad 6 juni 2016

  Fredag 14 juni klockan 13.00 öppnar Anderslövs Friluftsbad för säsongen. Friluftsbadet har öppet måndag-torsdag klockan 10-19 och fredag-söndag klockan 10-18 till och med 18 augusti.

 • MED ARKITEKTÖGON 15.6-18.8

  Vad händer när dagens unga arkitekter får analysera och rita tillbyggnader till dessa arkitektoniska pärlor?

 • In- och utbetalningar kan åter genomföras

  Under helgen slutade tjänsten för in- och utbetalningar hos kommunens externa leverantör att fungera. Leverantören meddelar nu att felet är åtgärdat och in- och utbetalningar kan åter genomföras som vanligt.

 • Kan bo på vilket äldreboende i Trelleborgs kommun som helst

  En stor del av sitt yrkesverksamma liv har de vigt åt Trelleborgs kommun. Nu är det dags för Gunvor Westerberg och Margareta Lindquist att dra sig tillbaka från äldreomsorgen i Trelleborgs kommun.

  Margareta Lindquist och Gunvor Westerberg går i pension efter att ha vigt totalt 46 år av yrkeslivet åt äldreomsorgen i Trelleborgs kommun. Men så småningom kommer de gärna tillbaka som hyresgäster.

 • Mini-återvinningsstation under sommaren i Beddingestrand

  Från den 10 juni till slutet av augusti ställs en ny återvinningsstation ut på Pärlvägen i Beddingestrand.

 • Fotbollsfest på Stortorget

  Stötta Sveriges damer i kampen mot världseliten
  Den 7 juni invigs fotbolls-VM för damer i Frankrike och turneringen pågår fram till den 7 juli då finalen avgörs i Lyon. När herrarnas VM avgjordes förra året visades alla turneringens matcher på Stortorget i Trelleborg. Nu upprepas konceptet under damernas VM och Trelleborg gör sig redo för ännu en magisk fotbollssommar!

 • Nationaldagsfirande i Stadsparken

  Hep Stars och Svenne Hedlund

  Trelleborgs kommun bjuder på traditionellt Nationaldagsfirande i Stadsparken med musikunderhållning, nationaldagstal, veteranbilar, Hep Stars och Svenne Hedlund!

 • Tre utvecklingsförslag för nya stadsdelar i hamnområdet klara

  Förslag på utformning av nya stadsdelar i hamnområdet.

  Hur ska de nya stadsdelarna i nuvarande hamnområdet se ut? Den frågan har tre konsultteam fått arbeta med under våren 2019. Nu kan resultatet av deras arbete visas upp.

 • Sommar i Stadsparken

  Sommar i Stadsparken

  Alla måndagar hela sommaren - även andra dagar och tider - bjuder Trelleborgs kommun tillsammans med föreningslivet på underhållning från Stadsparkens scen klockan 19.00!