Aktuellt

I vårt nyhetsarkiv samlas små och stora nyheter och reportage som speglar vad som sker i Trelleborg och på Trelleborgs kommuns webbplats.

Här hittar du också aktuella kungörelser och evenemang. De allra senaste hittar du även här på denna sidan.

 • Gratis sommarsimskola till förskoleklass

  Simskola

  Trelleborgs kommuns sommarsimskola är i år gratis för alla förskoleelever födda 2011 tack vare statligt ekonomiskt stöd till avgiftsfri simskola för elever i förskoleklass.

 • Valborg på Trelleborgen med Carling family

  Valborg på Trelleborgen

  Kom och fira våren och Valborg på Trelleborgen! Familjen Carling bjuder på sång och eldig underhållning.

 • Trelleborgs kommun prisas för arbetet med Varannan Vatten

  Från vänster: Stefan Andersson (VA-avdelningen på Trelleborgs kommun), Gorgi Korlevski (ägare Restaurang Casablanca), Cina Bengtsson (volontär Varannan Vatten), Mats Rindborn Grahl (Polisen Trelleborg), Frida Andersson (IQ-inspiratör), Karin Jeppson (avdelningen för hållbar utveckling på Trelleborgs kommun), Anette Nilsson (volontär Varannan Vatten) och Ola Svensson (ordförande Palmfestivalen).

  Under tisdagen uppmärksammades Trelleborgs kommun av IQ-initiativet för sitt arbete med kampanjen Varannan Vatten på Palmfestivalen. Varannan Vatten har sedan 2010 närvarat på stora evenemang i Trelleborg för att uppmuntra gäster till en måttligare alkoholkonsumtion.

 • Farligt Avfall-bilen på Stortorget 24 april

  Farligt Avfall-bilen med kemist

  På tisdag den 24 april är Farligt Avfall-bilen tillbaka i Trelleborg. Välkommen till Stortorget mellan klockan 17.00 och 18.00.

 • Inkluderande lärmiljöer ger positiva resultat

  Anhrie Masiko och Bianca Palmqvist i årskurs 2 på Bäckaskolan tycker att de får bättre studiero i soffhörnan i klassrummet.

  Att arbeta aktivt med inkluderande lärmiljöer är en av strategierna för att Trelleborgs kommun ska nå sin vision om 9000 stolta barn, elever och studerande. Under tre år deltar kommunen i forsknings- och utvecklingsprogrammet Ifous – inkluderande lärmiljöer. Genom kompetensutveckling och kollegialt lärande utvecklar kommunen ett gemensamt förhållningssätt som gagnar alla elever.

 • Kommuner på studiebesök i Trelleborg

  E-strateg Michel El-Dabh berättade om styrning och ledning i Trelleborgs kommuns arbete med digitalisering.

  Trelleborgs kommuns arbete med digitalisering drar många blickar till sig i kommunsverige. Under onsdagen och torsdagen har representanter från flera kommuner i Jönköpings och Skaraborgs län varit på studiebesök i Trelleborg för att lära sig mer om digitaliseringens möjligheter.

 • Ny hundrastgård i Trelleborg

  Nästa vecka på torsdag öppnas en ny hundrastgård i Trelleborg. Parkavdelningen har tagit till vara på den gamla basketplanen i nordvästra hörnet av Fagerängen.

 • Bokslut och medborgarförslag i fullmäktige

  När kommunfullmäktiges ledamöter samlas till sitt aprilmöte på måndag den 23:de, har församlingen 40 ärenden att ta ställning till. En lång rad handlar om medborgarförslag om vitt skilda ämnen. Också kommunens bokslut för 2017 ska behandlas liksom barnbokslut och förslag till modern medborgardialog.

 • Trelleborgs kommuns hållbarhetschef får förtroendeuppdrag i regeringens insynsråd

  Hållbarhetschef Lina Wedin-Hansson får förtroendeuppdrag i regeringens insynsråd.

  Trelleborgs kommuns hållbarhetschef Lina Wedin Hansson har fått förtroendeuppdrag i upphandlingsmyndighetens insynsråd. Insynsråden vid de statliga myndigheterna är ett rådgivande organ och har en viktig uppgift - de ska på uppdrag av regeringen utöva insyn och ge myndighetschefen råd.

 • Specialversion av översiktsplanen för orter och landsbygd ställs ut på Valen

  På andra våningen i Valens köpcentrum finns en specialversion av utställningsförslaget med bilder, kartor och grafik.

  Under hela vecka 16 (16-22 april) finns en specialversion av översiktsplan för orter och landsbygd utställd på andra våningen i Valens köpcentrum i Trelleborg. Där kan du med hjälp av bilder, grafik och kartor få en tydligare bild av hur livskraftiga orter i Trelleborgs kommun kan utvecklas.

 • Two touch fångar upp Trelleborgs unga

  Fredrik Fritz Persson och Ragnar Öhman, föreningsaktiva och välkända i Trelleborgs föreningsliv, arbetar för att fler ungdomar i Trelleborg ska studera eller arbeta.

  Fredrik Fritz Persson och Ragnar Öhman är två kända idrottsprofiler i Trelleborg, men vad många inte känner till är att de nu jobbar tillsammans för att fånga upp Trelleborgs unga. Fritz och Ragnar är den dynamiska duon i Two touch – projektet som motiverar unga som varken arbetar eller studerar att hitta sin väg till självförsörjning.

 • Bron norr om Hedvägen blir vårfin

  Under vecka 16 till och med vecka 18 utför Trafikverket underhållsarbete på en av broarna längs väg 108.