Aktuellt

I vårt nyhetsarkiv samlas små och stora nyheter och reportage som speglar vad som sker i Trelleborg och på Trelleborgs kommuns webbplats.

Här hittar du också aktuella kungörelser och evenemang. De allra senaste hittar du även här på denna sidan.

 • Fira TFF med oss!

  På måndag den 20.11 klockan 18 firar Trelleborgs kommun med hjälp av True Blues att TFF åter har intagit en plats i Allsvenskan på Rådhustorget. TFF truppen finns så klart på plats och det gör även Danne Stråhed.

 • Onaturligt i naturen

  Topsvipa

  Lär känna Topsvipan, snusmusen, T-rödingen och alla dom andra djuren i kampanjen som uppmärksammar att man inte ska slänga kemikalier, tops, snus och fimpar där det inte hör hemma.

 • Konstvandring i Trelleborg

   Konstvandring i Trelleborg, en ny bok om den offentliga konsten i Trelleborg.

  Alldeles färsk från tryckeriet! Oumbärlig för alla som är det minsta intresserade av den offentliga konsten i Trelleborg. Boken kan man köpa på Trelleborgs Museum.

 • Pristagare hyllades på Trelleborgsgalan

  Trelleborgsgalan blev festligt och glittrande på alla sätt och det var många pristagare som fick sin stund i rampljuset på scenen i Söderslättshallen.

 • LSS-verksamhet möter ökade behov i nya lokaler

  Enhetschefen Marina Holmgren Rasmussen är mycket nöjd med LSS-verksamhetens nya lokaler för barn och ungdomar.

  I veckan höll korttids- och fritidsverksamheten öppet hus i sina nya lokaler i centrala Trelleborg.

 • 400 avslut sparar pengar åt Trelleborgs kommun

  Med en och en halv månad kvar av året så har arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun redan avslutat 400 personer till självförsörjning genom arbete (334) och studier (66). De två senaste åren har siffran stannat på 365 respektive 369.

 • Världstoalettdagen 19 november

  #fulspola #fultorka

  Nödsituationer kräver ibland att vi fultorkar oss med annat än toalettpapper. Släng då våtservetter, hushållspapper och annat skräp i papperskorgen istället för att fulspola ner det i toaletten. Då minskar risken för stopp och översvämningar av orenat avloppsvatten samtidigt som reningsverken får mindre skräp att hantera.

 • Trelleborg vinnare av Sveapriset

  Trelleborgs kommun utsågs till vinnare av Sveapriset 2017 under Kvalitetsmässans invigningsgala.

  Kommunens utvecklingsarbete har prisats igen. Tidigare i år har Trelleborg vunnit Guldlänken och eDiamond Award och under tisdagskvällen ropades Trelleborg ut som vinnare av Sveapriset 2017.

 • White Diaries - Peter Callesen 25.11 – 25.02

  Erected Ruin av Peter Callesen. Utställningen White Diaries på Trelleborgs Museum.

  Peter Callesen är konstnären som kan skapa magi med ett vanligt A-4 papper. I sin konst utforskar han stora existensiella frågor, och skapar berättelser i både stora och små papperslandskap.

 • Lära för livet - Grundskolan mötte gymnasiet!

  Lära för livet - elever från Väståkraskolan och Bäckaskolan möter gymnasieelever från Söderslättsgymnasiet.

  Lära för livet är ett Real Case (ett uppdrag på riktigt) där värdeskapande lärande och inkludering stått i fokus. Lära för livet är ett samarbete om lärstrategier mellan grundskolorna Väståkraskolan och Bäckaskolan samt Söderslättsgymnasiet.

 • Faktura på konsumtionsavgifter försenad

  P.g.a. tekniska problem vid distributionen av våra fakturor, så kommer utskicket att bli försenat denna månad.

 • Berätta om din favoritplats i Trelleborgs kommun

  Vilken är din favoritplats i Trelleborgs kommun? Imorgon, onsdag 15 november, är internationella GIS-dagen. Och det firar vi med att publicera en webbkarta där du både kan markera ut din favoritplats i kommunen och se andras favoritplatser.