Aktuellt

I vårt nyhetsarkiv samlas små och stora nyheter och reportage som speglar vad som sker i Trelleborg och på Trelleborgs kommuns webbplats.

Här hittar du också aktuella kungörelser och evenemang. De allra senaste hittar du även här på denna sidan.

 • Yrkeshögskolan Trelleborg håller Öppet Hus den 9 maj

  Är du nyfiken på Yrkeshögskolan Trelleborgs utbildningar inom hälso- och sjukvård och pedagogik? Då är du välkommen att besöka Yrkeshögskolan Trelleborg den 9 maj där du kan träffa studerande, utbildningsledare och studie- och yrkesvägledare för att få svar på frågor om utbildningarna och hur du gör för att ansöka till dem.

 • Bolagsdag med samverkan i fokus

  Deltagare på bolagsdagen

  Igår, den 24 april, genomförde Rådhuskoncernen en halvdag med information till alla styrelseledamöter, -suppleanter, lekmannarevisorer och VD-ar i de kommunala bolagen.

 • Trelleborgs kommun är femte bästa miljökommun i Skåne 2019

  Att Trelleborgs kommun är Skånes femte bästa miljökommun efter Helsingborg, Lund, Malmö och Lomma, visar tidskriften Aktuell hållbarhets årliga miljörankning av Sveriges 290 kommuner som publicerades på onsdagen.

 • Klimatutsläppen mer än halverade

  Helsingborg stad, Malmö stad, Båstads, Eslövs, Hässleholms, Höörs, Kristianstads, Lunds, Tomelilla och Trelleborgs kommun ingår i projektet ”Fossilbränslefria kommuner i Skåne.

  Trelleborgs kommun och dess bolag har tillsammans mer än halverat sina klimatutsläpp på tre år, 2015-2018. Det visar slutrapporten för projektet ”Fossilbränslefria kommuner i Skåne” som publiceras idag, tisdag.

 • Nytt avtal om bostäder i norra Trelleborg tecknat

  Skiss över huset som 3Hus planerar att bygga vid väg 108.

  Trelleborgs kommun har anvisat drygt 4 600 kvadratmeter mark i norra Trelleborg till företaget Fastighets AB 3Hus som planerar att bygga cirka 60 lägenheter på platsen.

 • Valborg på Trelleborgen

  Valborg på Trelleborgen
  Välkomna att fira Valborg med oss på Trelleborgen! Den 30 april öppnar vi Trelleborgen för en helkväll med tal till våren, sång, eldshow och såklart valborgseld.
 • Två frukostträffar för företagare

  Näringslivsfrukost i Parken.

  Veckan efter påsk bjuder Trelleborgs kommun in till två olika frukostträffar för företagare. Den 25 april handlar det om säkerhet och trygghet och den 26 april är temat handel.

 • Farligt avfall-bilen på Övre 23 april

  Tisdagen den 23 april är Farligt Avfall-bilen tillbaka i Trelleborg. Välkommen till Övre mellan klockan 17.00 och 18.00.

 • Brott mot äldre- så förebygger du!

  Skydda dig mot brott mot äldre.

  Det finns de som specialiserar sig på att begå brott mot äldre och det är därför viktigt att medvetandegöra dina äldre vänner, bekanta och släktingar om hur de kan skydda sig. Ofta handlar det om stöld i bostad utan inbrott, bedrägeri, fickstöld och väskryckning.

 • Taklagsfest för nytt äldreboende i Trelleborg

  Andreas Granberg, VD Eirhem, Mikael Rubin, Kommunstyrelsens ordförande och Malin Fredgardh Huber, Regionchef Attendo.

  Snart har byggnationen av kommunens nya äldre­boende kommit halvvägs, och igår, tisdag bjöds det in till en taklagsfest för att fira det kommande boendet.

 • Arbete vid Högalid

  Förberedande arbete inför byggande av bostäder och
  skola kommer att ske på grönområdet mellan Högalid och väg 108/Havrejordsvägen. Arbetet påbörjas under vecka 17.

  Vänligen respektera avstängningar och arbetsfordon i området.

 • Invigning av Skegrie idrottshall och fritidsgård

  Skegrie fritidsgård har nya lokaler på andra våningen i nybyggda idrottshallen.

  Lördag 13 april klockan 10-13 har Skegrie fritidsgård och idrottshall gemensam invigning av sina nya lokaler med Öppet Hus, invigningstal, fotbollsmatcher, gymnastik, magi, streetdance, biljarduppvisning, pyssel med mera.