Aktuellt

I vårt nyhetsarkiv samlas små och stora nyheter och reportage som speglar vad som sker i Trelleborg och på Trelleborgs kommuns webbplats.

Här hittar du också aktuella kungörelser och evenemang. De allra senaste hittar du även här på denna sidan.

 • Ny klimatanpassningsplan beslutad

  Trelleborgs kommun har höga ambitioner att driva ett klimatanpassningsarbete som håller hög kunskapsnivå, har brett helhetsperspektiv och är brett förankrat med samtliga nämnder, förvaltningar och bolag involverade.

 • Finissage SUSTAINABLE COUTURE

  Sista utställningsdagen söndag 26 augusti - finissage av utställningen SUSTAINABLE COUTURE
  Under sommaren har Trelleborgs Museum intagits av designern Frida Martinssons unika, sensuella och fantastiska skapelser.

 • Högsta betyg för Teknikcollege på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg

  Teknikcollege i Trelleborg erbjuder tre olika utbildningar: Teknikprogrammet – design- och produktutveckling, Industriteknisk utbildning inom svets samt Vuxenutbildning inom svets utifrån Industrirådets och skolverkets basår.

  Vart femte år gör Industrirådets granskningskommission ett besök till Skåne för att utvärdera Teknikcollege Skånes arbete med att stärka kompetensförsörjningen i regionen. I år träffades granskarna och Teknikcollege Skånes regionala styrgrupp på Söderslättsgymnasiet.

 • Sommarlovsavslutning på Dalabadet

  Sommar på Dalabadet

  Sommar på Dala avslutas fredag 17 augusti klockan 13-17 med sol, bad, glass och final på årets sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar.

 • Startklart för Västra Sjöstaden

  Så här tänker sig Midroc och Serneke att Västra Sjöstaden ska gestalta sig, med strandpromenad i söder, service av olika slag och bostäder med olika upplåtelseformer.

  Om några år kan de första trelleborgarna vrida om nyckeln i sin nya bostad i Västra Sjöstaden. Då är de första av uppemot 1 200 nya hem klara för inflyttning. På tisdagen undertecknades den avsiktsförklaring som blir det första konkreta steget mot förverkligande av Kuststad 2025.

 • Ekonomi och expansion i kommunstyrelsen

  På onsdag, 15 augusti, samlas kommunstyrelsen i Trelleborg för höstens första sammankomst. 41 ärenden står på dagordningen, som vanligt en blandning av många olika frågor – från medborgarförslag om gratis buss för skolelever till kommunstyrelsens budget för nästa år.

 • Det skärpta eldningsförbudet lättas i Skåne

  Länsstyrelsen Skåne har efter en samverkanskonferens med berörda aktörer beslutat att lätta på det skärpta eldningsförbudet. Från den 13 augusti klockan 16.00 blir det tillåtet att grilla på egen tomt igen. Även yrkesmässig matlagning över öppen låga blir tillåten, om vissa kriterier uppfylls.

 • Trygghetsmätning 2018

  För att öka tryggheten bland medborgarna genomför Polisen och din kommun årligen en trygghetsmätning i den kommun där du bor samt i ett flertal andra kommuner.

 • Nu vet jag att jag vill ha ett jobb där jag träffar många människor

  Ellinor Brorsson avslutar nu sitt sommarjobb som sommarbloggare.

  Tiden som sommarbloggare har kommit till sitt slut för mig, Ellinor Brorsson. Under tre veckors tid har jag handletts av Camilla Melinder-Odier på arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborg, men nu är det dags för mig att fortsätta in i bloggarnas värld på annat håll.

 • Fossilbränslefria kommuner i Skåne bidrar till minskade utsläpp av klimatgaser

  Tack vare projektet Fossilbränslefria kommuner i Skåne har Trelleborgs kommun minskat utsläppen av koldioxid från den egna verksamheten med 765 ton på två år.

 • Varannan vatten söker vattenspridare till Palmfestivalen

  Varannan vatten

  Även i år kommer kampanjen Varannan vatten att genomföras på Palmfestivalen 23-25 augusti. Nu söker vi dig som vill vara med och dela ut vatten.

 • Polska brandmän uppmärksammas av Trelleborgs kommun

  De polska brandmännens uppställningsplats i Härjedalens kommun.

  Trelleborgs kommun tackar de 139 polska brandmännen för deras insats vid släckningen av skogsbränder i Härjedalen och Hälsingland.