Res världen över i Kim Walls fotspår utan att lämna Trelleborg

Under hela sommaren visas utställningen ”I Kim Walls fotspår” på Algatan i centrala Trelleborg. På 39 stora skärmar visas en liten del av de foton som journalisten Kim Wall tog under sina resor världen över. Besökaren tas med på en resa som går från öst till väst, från Nordkorea till Söderhavet.

 • Sommar på Trelleborgen

  Riddare.

  Under hela sommaren händer det massor med spännande saker på Trelleborgen, bl.a. riddarsällskap, gycklarskola, slaget om Trelleborgen och mycket mer.

 • Ny e-tjänst samlar platser med jätteloka

  Bild på en jätteloka, tagen av Giftinformationscentralen.

  Nu finns en ny e-tjänst som ska göra det enklare att anmäla var man stöter på den giftiga växten jätteloka. Att upptäcka och bekämpa jättelokor kan ibland vara svårt, men nu tar Trelleborgs kommun ett krafttag för att samla in information om var de finns.

 • Nytt steg mot Kuststad 2025 efter överenskommelse mellan kommunen och hamnbolaget

  Trelleborgs kommun och det kommunala bolaget Trelleborgs Hamn AB ska ingå en överenskommelse som bland annat innebär att Hamnbolaget får möjlighet att utöka sina lån med upp till en miljard kronor samt att kommunen går i borgen för lånet. Pengarna ska användas till att bygga färjeläge och kaj i de nya delarna av hamnen.

 • Skolor, klimat och ekonomi i fullmäktige

  I kväll, måndag den 18 juni, samlas kommunfullmäktige för sitt sista sammanträde innan sommaren. Flera av ärendena gäller utrustning och ombyggnad av skolor men dagordningen rymmer också delårsrapport och exploatering av Malörten.

 • Trelleborg fyra på tillgänglighet

  Trelleborg hamnar på plats fyra i landet i Tillgänglighetsbarometern 2018. Det är ett rejält kliv framåt från förra årets plats 89. Tillgänglighetsbarometern bygger på en kartläggning av hur kommuner arbetar med tillgänglighet. 251 av landet 290 kommuner har deltagit i undersökningen.