Trafik & Infrastruktur

Kommuner har många och breda uppdrag som rör trafik och infrastruktur. Det handlar om trafiksäkerhet, väghållning, färdtjänst och skolskjuts samt omfattande infrastrukturprojekt.

Trelleborg får pågatåg i slutet av 2015.
Foto: Susanne Nilsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Trelleborg får pågatåg i slutet av 2015.

På de här sidorna får du information om vägarbeten, väghållning, parkering och kollektivtrafik. Här får du även reda på var du gör en felanmälan och hur du söker tillstånd för till exempel torg- och markupplåtelse. Du kan också ta del av kommunens planarbete som översiktsplanering och detaljplanering.

 • Parkering påverkas av trädbeskärning

  Under början av nästa vecka, måndagen den 20 till onsdagen den 22:de, kommer bokarna vid Söderslättsgymnasiet på Nygatan att beskäras.

 • Förseningar av skolbuss 3 - Väståkra

  På grund av bärgningar vid Stengården, mellan Alstad och Anderslöv, av andra fordon fick Skolbuss 3 som skulle hämta elever på Väståkra 14:25 förhinder.

 • Olivia får eget tåg

  Få trelleborgare har förunnats äran att få ett eget Pågatåg uppkallat efter sig, men nu ska Olivia Nordgren bli känd i hela Skåne som namn på ett lila tåg. Sedan tidigare har denna föregångskvinna fått ge namn åt en gata i Trelleborg.

 • Pendlarparkeringen förändras

  I samband med starten av Pågatågstrafiken förra året , byggdes en speciell pendlarparkering i kvarteret Skarpskytten vid Östergatan/Johan Kocksgatan. För att parkera här krävdes ett giltigt periodkort hos Skånetrafiken. Nu försvinner det kravet och parkeringen kommer från och med 1 januari 2017, att bli en fri parkering i 24 timmar.

 • Bussar och tåg får ny tidtabell 11 december

  Den 11 december får Skånetrafikens buss- och tågtrafik ny tidtabell. Här ser du de trafikförändringar som rör oss i Trelleborgs kommun.

 • Slår ett slag för två hjul

  Tack för att du cyklar och reser kollektivt!

  Just nu pågår Europeiska trafikantveckan, så också i Trelleborg. I morse fick tusen pendlare en frukostpåse som tack för att de reser hållbart, och under dagen finns möjlighet att prova på såväl hinderbana som olika sorters cyklar på Rådhustorget. Allt har samma syfte – att få allt fler att upptäcka fördelarna med att ta sig fram på två hjul eller med kollektiva färdmedel.

 • Högsta betyg för de nya pågåtågssträckorna

  Varje vår och höst får resenärerna tycka till om sina bussar och tåg. Hur de upplever resan som helhet, punktligheten, bemötandet ombord, fordonet de åker i m.m. I vårens kvalitetsmätning fick de lila Pågatågen sina högsta betyg på många år.