Press

Här hittar du kommunens pressmeddelanden och pressbilder. Du hittar också en del länkar som vi tror att du kan ha nytta av.

Pressmeddelanden

 • Rekord i sommarjobb nära för TFF och Trelleborgs kommun

  Trelleborgs FF och Trelleborgs kommun har i år hittills säkrat 384 sommarjobb inom kommunen, förenings- och näringslivet för Trelleborgs ungdomar. Målet är satt till 400 platser – en historiskt hög siffra.

 • Välkommen på informationsträff om ringväg och hamninfart

  Kuststad 2025 bjuder in till informationsmöte.

  Måndagen den 19 juni bjuder stadsutvecklingsprojektet Kuststad 2025 in till ett nytt informationsmöte om ringvägen och ny östlig hamninfart.

 • Europan-deltagare på besök i Trelleborg

  Under veckan som arkitekterna besökt Trelleborg har de utgått från ett tillfälligt kontor på brandstationen.

  Under veckan har tre unga arkitekter besökt Trelleborg. Syftet har varit att lära känna staden och dess atmosfär då de jobbar med förslag på hur Sjöstaden kan växa fram.

 • Fullsatt på föreläsning om stadsplanering

  Det var fullsatt när Trelleborgs kommun bjöd in till föreläsning med arkitekten Kristiaan Borret från Bryssel.

  Det var fullt till sista stolen när Trelleborgs kommun bjöd in till en föreläsning med arkitekten Kristiaan Borret som arbetar för att säkerställa arkitekturens kvalitet vid nya projekt i Bryssel.

 • Framgångsrikt projekt för fler etablerade Trelleborgare fortsätter 2018

  Kommunens arbete med att kartlägga och etablera unga mellan 15-25 år som varken arbetar eller studerar kommer under 2018 att intensifieras och breddas.

 • Alternativ för ringväg och hamninfart klara

  Totalt finns tre alternativ på norra sträckan, tre mellan rättspsyk och väg 9 samt fyra för hamninfarten söder om väg 9.

  Konsulterna som under våren jobbat med att ta fram möjliga placeringar av en ringväg och östlig hamninfart kan nu presentera ett antal olika alternativ. I höst väntas kommunfullmäktige fatta beslut om vilket av alternativen som Kuststad 2025 ska arbeta vidare med.

 • Trelleborg vinnare av Guldlänken

  Trelleborg utsågs på onsdagen till vinnare av Guldlänken 2017. Kommunens representanter på plats för att ta emot priset, från vänster: Cecilia Leijon, förvaltningschef, Annikki Tinmark, förvaltningschef, Mikael Karlsson, enhetschef, Maria Staf, kvalitetsstrateg och Eleonore Schlyter, enhetschef.

  Kommunens digitaliseringsarbete prisades på konferensen Offentliga rummet i Sundsvall. Av de tre finalisterna utropades Trelleborg till årets vinnare av Guldlänken.

 • Sveapriset

  Av 76 inskickade bidrag är Trelleborgs kommun med bland de 5 som nominerats att vara med i slutkampen om Sveapriset.

 • Klartecken för nya bostäder i östra Skegrie

  Det är fritt fram för att bygga 200 nya bostäder i östra Skegrie. Det står klart efter att Mark- och miljööverdomstolen beslutat att det inte finns skäl att ta upp grannarnas överklagan mot nya detaljplanen.

 • Smyg(e)start på söndag

  Sjörövarmange och Katta Pirat

  Trelleborgs kommun har påbörjat upprustningen av Skandinaviens sydligaste utpost – Smygehuk. För att berätta mer om vad som har hänt och kommer att hända vid denna plats som årligen besöks av hundratusentals människor, arrangeras Smygestart på söndag 21 maj klockan 13 till 15.

 • Anneli Hulthén på kommundialog i Trelleborg

  Anneli Hulthén, landshövding i Skåne.

  Bostadsbyggande och integration av nyanlända diskuteras när landshövding Anneli Hulthén på tisdag 9 maj besöker Trelleborg under vårens kommundialoger som omfattar Skånes samtliga 33 kommuner.

 • One touch fångar upp unga

  Sedan mars i år arbetar två personer på Trelleborgs kommun med att söka upp och erbjuda ungdomar mellan 16 och 19 år som står utanför samhället, aktiviteter som gör att de hittar sin väg tillbaka.

 • Industrin i Trelleborg bjuds in till kreativa samtal

  Trelleborgs kommun vill förbättra samtalet med olika branscher i kommunen. Produktion och tillverkning är en av kommunens starka sektorer. Så har det varit historiskt och det är kommunens ambition att det ska förbli så i framtiden.

 • Gen cykelväg invigd

  Efter sitt tal tog Torbjörn Karlsson en tur genom staden på den nya cykelexpressrutten.

  Med tal och fika - och cykling förstås - invigdes Trelleborgs nya cykelexpressrutt i helgen.

 • Unga arkitekter på besök i Trelleborg

  26 arkitekter besökte på fredagen bland annat Trelleborgs Hamn.

  På fredagen besökte ett 20-tal unga arkitekter Trelleborg. Arkitekterna deltar i tävlingen Europan där framtida Sjöstaden är ett av tävlingsområdena.

 • Trelleborg till final i Guldlänken

  Först semifinal, nu final. Trelleborgs kommun är en av tre finalister som har chansen att ta hem utmärkelsen Guldlänken 2017.

 • Välkommen att trampa in Trelleborgs nya cykelexpressrutt

  Den 22 april blir det fest i Trelleborg när cykelexpressrutten invigs samtidigt som arkitektförslag för Övre visas upp.

  Den 22 april blir det fest i Trelleborg. Då invigs av den nya cykelexpressrutten samtidigt som framtidens Övre står i fokus.

 • Trelleborgshem stöttar i jakten på bostäder

  Trelleborgs kommun och det kommunala bostadsbolaget Trelleborgshem har skrivit avtal som ska underlätta för trelleborgare att få en bostad. Kommunen står för kontraktet under en tid för att den boende ska få möjlighet att ta sig in på den ordinarie bostadsmarknaden.

 • Mediateket - ett skolbibliotek i världsklass!

  Mediatek i världsklass

  Söderslättsgymnasiets Mediatek är i världsklass! DIK, fackförbund för arbetande eller studerande inom kultur och kommunikation, har tagit med Mediateket på Söderslättsgymnasiet på sin lista över skolbibliotek i världsklass.

 • Arkitekternas förslag för Övre är klara

  Visionsbild för framtidens Övre och Stadsbyggnadskvarteren.

  Nyligen presenterade de tre arkitektfirmorna Gehl, Arkitema och Okidoki sina förslag på hur Övre och Stadsparkskvarteren skulle kunna utvecklas i framtiden.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?