Stödpedagog LSS

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

LSS gruppbostaden Nils Holgerssons väg 14 är ett förstärkt gruppboende för personer tillhörande personkrets 1 enligt 1 § LSS. Idag bor där personer i olika åldrar med varierande hjälpbehov. Målgruppen är inom autismspektra och har dubbeldiagnos. Vi har personer med diagnos samt tilläggsproblematik t.ex. psykiatri och utåtagerande beteende. 

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog hos oss arbetar du efter ett salutogent synsätt där du tillsammans med dina kollegor skapar förutsättningar för goda levnadsvanor och utveckling för individen med hänsyn till olika förutsättningar.

Dina arbetsuppgifter består av att vara ett individuellt stöd, handleda och motivera individen i det vardagliga livet samt att ge goda omvårdnadsinsatser. Du har ett starkt brukarfokus där inflytande och självbestämmande är centralt.

Som stödpedagog ska du även ansvara för att all dokumentation på arbetsplatsen håller god kvalitet. Du förväntas stödja och handleda övriga medarbetare i upprättande och uppföljning av genomförandeplaner, samt säkerställa att de efterföljs praktiskt i verksamheten.

I din roll som stödpedagog söker du kunskap, håller dig uppdaterad och informerad kring nya metoder och arbetssätt inom LSS och pedagogiska metoder. Ditt uppdrag är att sprida informationen till dina arbetskamrater samt att implementera nya arbetssätt och metoder i verksamheten. Du har en viktig roll i det pedagogiska arbetet på arbetsplatsen. Som stödpedagog ansvarar du för att tillämpa din specifika högskolekompetens i verksamheten så att den kommer till största möjliga nytta.

Kvalifikationer

Du brinner för att arbeta med människor och utveckla brukarna och verksamheten genom ditt pedagogiska förhållningssätt och kommunikativa förmåga. Du bidrar till ett bra arbetsklimat genom att visa din glädje, din positivitet och ditt stora engagemang för brukarna så väl som för verksamheten. Som person har du förmåga att arbeta både självständigt samt i grupp. Du är ansvarsfull, god kommunikatör och samarbetar väl med så väl brukare som kolleger. God datorvana krävs eftersom arbetet enligt lag innebär dokumentationsskyldighet. Du har universitets eller högskoleutbildning inom pedagogik eller beteendevetenskap med inriktning mot psykiatri, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen.

Vi kräver att du innehar B körkort samt att du har datorvana. Teckenspråkskunskaper är meriterande. Erfarenhet av att arbeta med målgruppen är ett krav.

Arbetstid

Arbetstiden är förlagda till dag, kväll och helg.

Varaktighet

Tillsvidare, tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Jennifer Nilsson, enhetschef 0410-73 37 03

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2017-03-01 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi ses gärna manliga sökande.
Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Personalavdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
och