Stödpedagog Lss trapphus/ serviceenhet

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Vi är en kommunövergripande enhet som utför insatser till 77 brukare med funktionshinder som bor i egna lägenheter inom Trelleborgs kommun. Vi utmanar oss själva dagligen genom att alltid vilja vara lite bättre än igår! Det som kännetecknar oss är en hög ambition att skapa en trygg och utvecklande miljö med brukarnas bästa i fokus. Vi söker nu 1 stödpedagog. Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som stödpedagog är liksom stödassistenterna att ge stöd och vägledning till brukarna i deras boende.  Arbetet utgår ifrån varje brukarens individuella behov och önskemål. Arbetet är mycket variationsrikt och du kommer att arbeta med brukare och deras olika funktionsnedsättningar. Vi arbetar utifrån ett strukturellt arbetssätt där arbetsuppgifterna är att motivera, handleda och vara brukarna behjälplig i olika vardagssituationer. Vi arbetar med att upprätthålla sociala kontakter och relationer.

Stödpedagogen ska förutom ovanstående vara ett stöd i utvecklingsarbetet med bland annat social dokumentation och genomförandeplaner. Stödpedagogens kompetens är ett stöd i arbetet med att utveckla och använda individuellt anpassade pedagogiska lösningar/metoder i det vardagsnära arbetet. Stödpedagogen ska vara en resurs för att öka det pedagogiska förhållningssättet som stödjer den enskildes delaktighet och självständighet. Stödpedagogen kan också vara en resurs för att söka, inhämta och sprida ny kunskap om pedagogiska metoder/ välfärdsteknologi i verksamheten tillsammans med E.C ansvara för att upprätta riktlinjer/handlingsplaner för verksamheten.

Yrkesrollen stödpedagog ingår i verksamhetens baspersonal i det vardagsnära arbetet och har inte med anledning av titeln en arbetsledande funktion.

Kvalifikationer

Du har adekvat gymnasial utbildning samt eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 Yh-poäng , motsvarande 60 högskolepoäng eller kombination däremellan som motsvarar minst två terminers heltidsstudier. Utbildningen skall ha tydligt inriktning mot funktionshinderområdet i hela sin omfattning.

Du ska ha arbetat inom LSS tidigare. God självkännedom, högt ansvarstagande och god samarbetsförmåga är en förutsättning för att lyckas i rollen som stödpedagog. Du ska ha en förmåga att arbeta självständigt och att ta egna initiativ. Vi söker dig som vill ha ett spännande uppdrag, med stor möjlighet att påverka och utvecklas i din yrkesroll. Du arbetar alltid lågaffektivt. Du klarar av att handleda och vägleda dina kollegor i det daglig arbetet men också vid APT träffat.

B- körkort för manuellväxellåda och datorvana ser vi som ett krav.

Nämnd utbildning nivåer eller motsvarande är ett krav

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet

1 tillsvidare tjänster, 90%. I anställningen ingår dag-, kvälls- helgtjänstgöring.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Robert Strandberg, 0410-73 30 73

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2017-01-26 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Personalavdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
och