Stödassistenter

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Vi är ett barn- och ungdomsboende med fokus på kommunikation och lågaffektivt bemötande. Vi utmanar oss själva dagligen genom att alltid vilja vara lite bättre än igår! Det som kännetecknar oss är en hög ambition att skapa en trygg och utvecklande miljö med barnets bästa i fokus. Vi söker nu två stödassistenter. Välkommen till oss!

Området idag består av 2 enheter (barnboende) med 2 kunder på varje boende. På enheterna förekommer det hot & våld/utåtagerande beteende. Arbetsplatsen omfattar mycket fysiskt arbete för att möta barnens vardag.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som stödassistent är att ge stöd och vägledning till barn/ungdomar i deras boende, du arbetar brukarnära och finns med i alla dagliga aktiviteter. Arbetet utgår ifrån varje brukares individuella behov och önskemål. Arbetet är mycket variationsrikt och du kommer att arbeta med barn och ungdomar och deras olika funktionsnedsättningar. Vi arbetar utifrån ett strukturellt arbetssätt där arbetsuppgifterna är att motivera, handleda och vara brukarna behjälplig i olika vardagssituationer, upprätthålla sociala kontakter och relationer. Du är med i alla aktiviteter och dina erfarenheter och iakttagelser bidrar till att hela tiden utveckla arbetssättet och bemötandet efter brukarens behov och förutsättning. I verksamheten finns förutom enhetschef också omsorgspedagoger, teamledare/samordnare.

Kvalifikationer

Barn och fritid eller vård och omsorgsutbildning är ett krav. Det är meriterande om du har arbetat inom LSS tidigare och mot autismspektra. God självkännedom, högt ansvarstagande och god samarbetsförmåga är en förutsättning för att lyckas i rollen som stödassistent. Du ska ha en förmåga att arbeta självständigt och att ta egna initiativ. Vi söker dig som vill ha ett spännande uppdrag, med stor möjlighet att påverka och utvecklas i din yrkesroll. Som stödassistent har du helhetstänk, pedagogisk förmåga samt kan uttrycka dig i dokumentation och bemötande. Du tycker om att arbeta med tydliggörande pedagogik. Du arbetar alltid lågaffektivt.

B- körkort och datorvana är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet

2 tillsvidare tjänster, 75%. I anställningen ingår dag-, kvälls- helgtjänstgöring.

Tillträde

2017-09-15

Kontaktperson

Marcel Bergstrand , 0410-733272

Sista ansökningsdag

2017-06-30 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och