Specialpedagog/Förskollärare, Kommunikationsavdelningen

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

På Dalajärs förskola arbetar vi för att skapa en miljö som inbjuder barnen till delaktighet och medbestämmande. Vi har en stor tilltro till barnet och att de har en stor kompetens för lärandet. Vårt arbetssätt bygger på trygghet och goda relationer där ett nära samarbete med föräldrarna om barnets utveckling och lärande ligger som en grund för verksamheten. Vi anser att leken är grunden för allt lärande och genomsyrar hela vår verksamhet. Vi vill att det ska vara roligt att lära sig. I den fria leken får barnen bland annat utveckla sin förmåga att samarbete och att kompromissa, hur man är en bra kompis, utveckla sin fantasi och nyfikenhet, träna sina sociala färdigheter och förstå sin vardag.

Förskolan är vackert belägen vid fritidsområdet Dalabadet i utkanten av Trelleborg, med gångavstånd till strand, naturreservat och fiskehamn. Vi har sex avdelningar var av en är en kommunikationsavdelning. Vi erbjuder en stimulerande inomhusmiljö som ändras efter barngruppens intresse och behov och erbjuder olika rum för lärande i lek, rörelse och skapande. På vår stora gård finns en varierande miljö som skapar nyfikenhet och uppmuntrar till äventyr och upptäckter. Barnperspektivet är alltid i fokus. Förskolorna är certifierade och arbetar med kontinuerliga mål inom grön flagg. Dalajär förskola är med Ifous (Innovation, forskning och utveckling i Skola och Förskola).

Kommunikationsavdelningen på Dalajär är en av två kommunövergripande avdelningar i Trelleborgs kommun för barn med grav språkstörning. Arbetslaget hos oss kommer att bestå av specialpedagog, förskollärare, specialpedagog,tal och språk och logoped i varierande omfattning.

Arbetsuppgifter

Som Specialpedagog/Förskollärare har du det övergripande ansvaret för barnens välbefinnande och deras rätt att få de förutsättningar som behövs för att lära och utvecklas. Tillsammans med dina arbetskollegor ska du planera, genomföra, dokumentera och utvärdera såväl det enskilda barnets utveckling som barngruppens utifrån aktuella styrdokument. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola som genomsyras av språkstimulerande och utvecklande arbete. Att skapa utmaningar i lärandet och att dokumentera lärprocesserna tillsammans med barnen tillhör vardagen. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor.

Tillsammans med kollegorna på kommunikationsavdelningen kommer du att arbeta specifikt med avdelningens barn och de barn som behöver extra insatser i sin språkutveckling

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad Förskollärare/Barnskötare med dokumenterad godkänd talpedagog/ specialpedagogutbildning, gärna med fördjupning i tal och språk. Meriterande är om du har utbildning med TAKK och TRAS. Du är engagerad, nyfiken och väl insatt i läroplanen. Du skapar trygghet och sätter barnens bästa i fokus. Du är tydlig och trygg i din yrkesroll och vill bidra med din kompetens på en förskola där utveckling av verksamheten ständigt pågår. Du har förmåga att tillsammans med dina kollegor driva frågor framåt och åstadkomma goda resultat. Du är lyhörd, tillmötesgående och skapar goda relationer till barn, kollegor och föräldrar. Du lyssnar och har en god kommunikativ förmåga. 

Din kreativitet smittar av sig på andra och skapar ett engagemang. Stor vikt kommer läggas på god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Är du speciellt intresserad av att arbeta med barn med grava språkstörningar och som vill försöka göra livet lättare för dem och deras familjer, då är vi rätt arbetsplats för dig.

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning ,100%

Tillträde

Augusti 2017

Kontaktperson

Christina Persson-Lundberg, Förskolechef, 0708–81 75 03
Sofie Paxer, Lärarförbundet, 0708-81 74 62
Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund, 0410-73 34 14

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Intervjuer kommer att ske löpande.

Sista ansökningsdag

2017-03-13 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi tillämpar löpande urval så vi ser gärna att du skickar din ansökan snarast. Blir du kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Personalavdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
och