Skolkurator, Väståkra F-9

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
Bildningsförvaltningen är den största förvaltningen i Trelleborgs kommun med ca 1300 medarbetare. Inom Bildningsförvaltningen finns 11 skolkuratorer fördelade på kommunens gymnasieskola och grundskolor. Elevhälsan i Trelleborgs kommun finns lokalt placerad i verksamheten och är på så sätt en naturlig del av skolornas hälsofrämjande och förebyggande arbete. Nu söker vi en vikarie som vi erbjuder en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, handledning, kompetensutveckling och ersättning för friskvård. Du kommer att vara placerad på Väståkra F-9.

Arbetsuppgifter
Elevhälsan arbetar huvudsakligen med att främja elevernas hälsa, utveckling och måluppfyllelse enligt Skollagen. Du är en naturlig del i elevhälsoteamet och samarbetar med elevhälsans övriga professioner. Tjänsten kräver att man har en förmåga att arbeta självständigt, men ändå ha en god samarbetsförmåga med elever, vårdnadshavare kollegor och externa parter och skapa goda relationer med dessa.

I övrigt ingår bl.a. :
  • Stöd och motivationssamtal med enskild elev och ev. elevens vårdnadshavare
  • Skolsocial kartläggning/utredning av enskild elev/elevgrupp
  • Arbeta med elever i grupp i förebyggande syfte eller vid speciella problemsituationer av social karaktär
  • Samverka med andra myndigheter för insatser kring enskild elev
  • Handledning och konsultation till personal i elevärende
  • Ingå i skolans kris- och katastrofberedskap

Utbildning/erfarenhet

Socionom eller motsvarande. Särskilt meriterande är tidigare erfarenhet från arbete som skolkurator eller annat arbete som bedöms som likvärdigt. God kännedom om socialtjänstlagen och andra relevanta lagar krävs.

Som person är du ansvarstagande och har alltid elevperspektivet i fokus. Eftersom du ska ingå i elevhälsoteam förväntar vi oss att du har lätt för att samarbeta med andra. Du är lösningsfokuserad och har en rak och tydlig kommunikation. Du har en god förmåga att kommunicera med såväl elever, vårdnadshavare och övrig skolpersonal.

Arbetstid/varaktighet

Visstidsanställning from snarast, tom juni 2017 med eventuell möjlighet till förlängning.
100%

Tillträde
Snarast efter överenskommelse

Kontaktperson

Helena Kindh, rektor 0708-81 70 43
Ann Hejde-Spjuth, resurschef 0410-73 39 44

Sista ansökningsdag:

2017-01-22 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi kommer kalla till intervju löpande under ansökningstiden, så vi ser gärna att du skickar din ansökan snarast.

Om du skulle bli erbjuden tjänsten måste du kunna visa upp ett aktuellt utdrag från belastningsregistret.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Personalavdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
och