Rektor, Ljunggrenska skolan

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Vi söker en rektor att fortsätta driva, leda och utveckla arbetet på Ljunggrenska skolan!

9000 stolta barn, elever och studerande i Trelleborg.
Vårt fokus är att skapa ansvarstagande medborgare, som tror på sin förmåga, kan samspela med andra, har drömmar, mål och fortsatt lust till ett livslångt lärande!

Ljunggrenska skolan är en F-3-skola med ca 300 fantastiska elever. Skolan har fyra arbetslag och sex fritidshemsavdelningar och på enheten arbetar ca 50 medarbetare.

Skolan har ett perfekt läge i centrala Trelleborg nära till parker, badhus, bibliotek, museum och ishall. Ljunggrenska skolan vill vara en skola för var och en, med eleven i fokus och en skola som erbjuder både bredd och spets i elevernas utbildning.

Läs mer om skolan på; 

http://www.trelleborg.se/sv/barn-och-utbildning/grundskola-och-forskoleklass/grundskolor/ljunggrenska-skolan-f-3/

Arbetsuppgifter

Hos oss erbjuds du ett självständigt, kreativt och utvecklande arbete. Du är en ledare som ser möjligheter och har höga förväntningar på din verksamhet. Som rektor har du det yttersta ansvaret för att leda och utveckla den pedagogiska verksamheten med tydligt fokus på elevernas utveckling, mål och resultat.

Tillsammans med pedagogerna arbetar du med att sätta upp strategier för att nå de kommunala och statliga målen samt arbeta med enheternas systematiska kvalitetsarbete.

Vi erbjuder dig hög delaktighet i att påverka hela verksamhetens kvalitet och utveckling. Som rektor ingår du i ledningsgruppen för grundskolorna i Trelleborgs kommun, där du bidrar aktivt och konstruktivt i vårt arbete. Du är en del av vår lärande organisation och du och dina kollegor delar med er av den kunskap ni besitter.

Kvalifikationer

Du vågar utmana och tänka nytt när du har en idé som gör att vi når våra gemensamma mål. Du vill och kan anta utmaningen att fortsätta driva, leda och utveckla arbetet på Ljunggrenska skolan. Din ambition är att vara med och göra skillnad, du har ett tydligt elev- och resultatfokus och goda insikter i skolans mål. Vidare har du förmågan att skapa goda relationer till dina medarbetare, att entusiasmera och leda dem. Du tar tillvara deras kompetens, erfarenhet och engagemang.

Som ledare är du trygg, med driv och uthållighet och som kan och vill bidra till en hög måluppfyllelse. Du har höga förväntningar på dig själv och på andra, och är en förebild för såväl elever som för medarbetare. Vidare värdesätter vi om du är tydlig i styrning och beslutsfattande, har initiativförmåga, är strukturerad och flexibel – och att du vågar delegera. Men vi önskar också att du är lyhörd och har mod. Det är viktigt för dig att ha en god dialog med elever och föräldrar för att skapa delaktighet och medinflytande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och utgår ifrån att du har en pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet från skolans värld. Stor vikt kommer även läggas på att du har erfarenhet av ledarskap och vi ser det som en merit om du har gått rektorsprogrammet eller någon annan ledarutbildning.

Ser du det som en spännande utmaning att medverka till att göra skolan ännu bättre så är du den vi letar efter!

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning
100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Serene Rosberg, Verksamhetschef för grundskolan 0729-76 50 33
Helen Svensson, personalenhetschef 0708-81 72 74

Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund 0410-73 34 14
Katarina Jönsson, Lärarförbundet 0708-81 74 62
Cecilia Hansson, Lärarförbundets skolledarförening 0410-73 43 26

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

2017-08-13 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Då vi befinner oss i semestertider kan det dröja med återkoppling.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och