Hållbarhetsstrateg

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Avdelningen för Hållbar utveckling vid Trelleborgs kommun arbetar för kunskapshöjning och för att förverkliga en hållbar utveckling med hänsyn till människa, natur och våra begränsade resurser. Du kommer att ingå i ett ambitiöst team samtidigt som du självständigt verkställer olika delar i projekt och deltar i kommunens löpande hållbarhetsarbete. Vill du arbeta med frågor inom social hållbarhet och jämlikhet och ha möjlighet att påverka utvecklingen inom området? Då är du den vi söker till en spännande tjänst hos oss.

Arbetsuppgifter

Som social hållbarhetsstrateg är du en nyckelperson och ansvarar för att fortsätta arbetet med att bygga upp, utveckla och integrera social hållbarhet med jämlikhet- och tillgänglighetsfrågor. Du arbetar utifrån politiska mål, lagstiftningens krav, verksamhetsmål och skapar ett effektivt och utvecklingsinriktat arbete med jämn och hög kvalité. Arbetet präglas av såväl strategiskt som operativt arbete. Du kommer att kontinuerligt föra dialog med såväl förvaltningar, bolag och övriga intressenter.

Du arbetar i kommunens styr- och ledningssystem tillsammans med våra förvaltningar samt bereder ärenden till kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Du arbetar med omvärldsbevakning och sätter mål för att kunna ligga i framkant i utvecklingen av arbetsområdena social hållbarhet, tillgänglighet och jämlikhet. Analyser, implementering och uppföljning är en stor del av arbetet knutet till styrning och ledning vilket kräver att du skall förstå och producera texter av hög kvalitet.

Just nu har vi mycket fokus på "MAMBA - Maximised Mobility and Accessibility of Services in Regions Affected by Demographic Change". EU-projektet handlar i huvudsak om att använda befintliga transportresurser bättre för att möta mobilitetsutmaningar på landsbygden. En stor del av tjänsten innefattar att ansvara för Trelleborgs kommuns del i detta projekt.

I tjänsten ingår nationella och internationella resor.

Kvalifikationer

Vi söker dig med avslutad akademisk utbildning med inriktning samhällsvetare, social hållbarhet, eller vad vi bedömer vara, för uppdraget, relevant akademisk examen.

Du har erfarenhet och kunskap om hållbarhetsfrågor och dess betydelse i samhället. Har du erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är det en merit liksom erfarenhet av arbete som projektledare och EU-projekt.

Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska. Har du kunskaper i andra språk är det meriterande.

Vi ser att du har god kunskap om styr- och ledningsfrågor samt verksamhetsutveckling inom ämnesområdet social hållbarhet. Vi vänder oss till dig som trivs med en kombination av strategiskt och operativt arbete och har erfarenhet av att självständigt driva dina frågor i samverkan med chefer och andra funktioner. 

Som person är du initiativtagande, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du tar ansvar för din uppgift och driver processer vidare. Du har mycket god samarbetsförmåga, är lyhörd och smidig. Struktur och planering gör att du arbetar effektivt. Du har en problemlösande analysförmåga och arbetar bra med komplexa frågor. Du har ett brett perspektiv på frågor och ser saker ur både ett kortsiktigt och långsiktigt perspektiv. Du väger samman information och olika hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden och agerande. 

B-körkort.

Arbetstid/varaktighet

Heltid/tillsvidare.

Tillträde

2017-09-01 eller enligt överenskommelse.

Kontakt

Lina Wedin Hansson Hållbarhetschef, 0729-76 51 09.
Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket.

Vi arbetar aktivt med mångfald och jämställdhet inom kommunen. Vi ser gärna manliga sökanden då vi eftersträvar en jämnare könsfördelning.

Sista ansökningsdag

2017-08-20 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och