Fritidspedagog, V Alstad skola

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

V Alstad skola är en F-6 skola med ca 75 elever - en skola med stort hjärta och små klasser! Skolan är kommunens minsta byskola men har stort engagemang och hög måluppfyllelse. V Alstad ligger centralt placerat på Söderslätt, i härlig natur och med närhet såväl till Trelleborg som till Malmö. Vill du vara med i arbetet med att fortsätta utveckla V Alstad skola - den lilla skolan med det stora hjärtat? Har du lätt för att få med andra och inspirera till nytänk? Då kanske det är just dig vi söker! 

Du kommer att få arbeta i ett härligt gäng som välkomnar förändring, tycker om att möta barn och elever och har nära till skratt! Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och ersättning för friskvård.

Arbetsuppgifter

Skolan och fritidshemmet har ett gemensamt ansvar för elevernas lärande och lärandet pågår hela tiden. Förutom kunskaper i olika skolämnen ska eleverna under den samlade skoldagen även få möjligheter att utveckla självkänsla, identitet, samspel och olika sociala förmågor. Fritidshemmets verksamhet spelar i detta sammanhang en stor roll och målet är en meningsfull fritid för alla elever.

Vi arbetar utifrån ett salutogent synsätt med målet att alla elever ska ha möjlighet att lyckas i skolan.

Du kommer främst att arbeta på fritids men skolsamverkan ingår i din tjänst.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad fritidspedagog eller lärare mot fritidshem och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ser fritidspedagogiken som en mycket viktig del av barnens lärande och styr därför in verksamheten mot allt högre mål med tanken att varje barn som går hos oss ska känna att det lyckats!

Du har med dig goda idéer om hur skola och fritidshem kan komplettera och utveckla varandra och står redo att driva detta tillsammans med ditt arbetslag. Du är handlingskraftig och öppen för förändring. Du har lätt för att få med andra och inspirerar till nytänk. Du fokuserar på det positiva i varje barns möjligheter och ser fritidshemmets pedagogik som viktig för lärandet. Du har förmågan att leda barn i lärandet och arbetar aktivt för att göra verksamheten spännande och intressant.

Du har en väl utvecklad känsla för lagarbete och ett kreativt arbetssätt, stort engagemang för och god kunskap om elevers utveckling. Att arbeta med kvalitetsutveckling inom ditt ämne är en självklarhet för dig. Du värdesätter samarbetet med förskoleklass och skola och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning i vår verksamhet.

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning
75-100%

Tillträde

Efter överenskommelse

Kontaktperson

Helena Kindh, rektor, 0708-81 70 43

Sofie Paxer, Lärarförbundet, 0708-81 74 62
Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund, 0410-73 34 14

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

2016-04-30 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.
Om du blir kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och