Förskollärare

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Högalids förskola ligger i norra delen av Trelleborgs stad med närhet till en underbar park, idrottsanläggningar och med gångavstånd till bibliotek och torg. Det finns även bra bussförbindelser. På förskolan är vi ca. 85 barn som är uppdelade på 5 avdelningar och vi erbjuder barngrupper med åldrarna 1-3 år och 3-5 år. En av våra avdelning är en Kommunövergripande Kommunikationsavdelning för barn med språkstörning.

Högalid förskolan erbjuder trygghet, glädje och en kreativ och inspirerande miljö. Vi har utbildade sagopedagoger som använder sagan som en del av barnens lärande. Vi arbetar temainriktat där sagor, fantasi och glädje vävs samman. Utifrån de erfarenheter barnen har, skapar de sin egen kunskap och pedagogernas uppgift är att utvidga deras erfarenhetsvärld. Utevistelsen är ett viktigt inslag i verksamheten som utvecklar och utmanar barnets färdigheter.

Vi arbetar med Grön flagg, vilket är en certifiering från Håll Sverige rent till förskolor som arbetar med hållbar utveckling. Ett ekologiskt förhållningssätt och en positiv framtidstro ska prägla förskolans verksamhet. Högalid förskolan är med i ett 3 års långt Ifous (Innovation, forskning och utveckling i Skola och Förskola) projekt. Forsknings och utvecklingsprogrammet har en inriktning på Undervisning i Förskolan.

Högalid är också en övningsförskola i Trelleborgs kommun. Det innebär att vi tar emot ett stort antal lärarstudenter, vilket ger oss ett nära samarbete med lärarutbildningen på Malmö högskola. På så sätt håller pedagogerna sig uppdaterade med den senaste forskningen inom förskolan. Vi arbetar med pedagogisk dokumentation som arbetssätt. Detta innebär att vi hela tiden utgår ifrån barnens visade intresse och nyfikenhet. TAKK används för att förstärka språket för våra barn och både pedagoger och barn använder tecken som stöd. Vår verksamhet bygger på empati, glädje och delaktighet. Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och friskvårdserbjudande.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare på Högalids Förskola har du det övergripande ansvaret för barnens välbefinnande och för att ge de bästa förutsättningar som behövs för att lära och utvecklas. Du kommer tillsammans med övriga pedagoger planera, reflektera, genomföra och utvärdera verksamheten utifrån förskolans styrdokument. Vi betonar helheten i barnens utveckling och ser därför föräldrasamarbetet som en viktig del i vårt arbete. Att skapa utmaningar i lärandet och att dokumentera lärprocesserna tillsammans med barnen tillhör vardagen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare eller barnskötare med stor erfarenhet. Du har ett positivt förhållningsätt, gott bemötande och är en förebild för barnen vi möter i förskolan. Du har god kunskap om det pedagogiska uppdraget och erfarenhet av yrket. Som person är du utvecklingsinriktad, nytänkande och har en god kommunikativ förmåga. Du ser helheter och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av TRAS och TAKK.

Stor vikt kommer läggas på god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Du är välkomnas av ett glatt gäng och vi ser fram emot att få dig som kollega.

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning, 100%

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Majvi Wijk, Förskolechef, 0410-733 022  

Sofie Paxer, Lärarförbundet, 0410-73 34 12
Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund, 0410-73 34 14

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

2017-08-31 via vårt rekryteringssystem, ej via e-post eller brev. Blir du kallad till intervju vill vi att du tar med ett utdrag ur belastningsregistret.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och