Förskolechef

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun ansvarar för all utbildningsverksamhet från förskola till vuxenutbildning. Vi arbetar utifrån visionen ”9000 stolta barn, elever och studerande i Trelleborg”. Vårt fokus är att skapa ansvarstagande medborgare, som tror på sin förmåga, kan samspela med andra, har drömmar, mål och fortsatt lust till ett livslångt lärande!

Modeshögs och Dalajärs förskola lägger stor vikt på trygghet och goda relationer där ett nära samarbete med föräldrarna om barnets utveckling och lärande ligger som en grund för verksamheten. Det ska vara roligt att lära sig. Förskolorna har fantastiska möjligheter för utevistelse som skapar nyfikenhet, uppmuntrar barnen till äventyr och upptäckter. De två enheterna har tillsammans tolv avdelningar och barnperspektivet är alltid i fokus. Förskolorna är certifierade och arbetar med kontinuerliga mål inom Grön flagg.

Modeshögs förskola ligger i ett naturområde med närhet till skog, hav och strand i östra Trelleborg. Personalen inspireras av den pedagogiska filosofin från Reggio Emilia. Förskolan deltar i ett forsknings och utvecklingsprogram som syftar till att utveckla kunskap, förhållningssätt och arbetsmetoder inom alla områden i förskolans läroplan.

Dalajärs förskola är vackert belägen vid fritidsområdet Dalabadet i utkanten av östra Trelleborg, med gångavstånd till strand, naturreservat och fiskehamn. På förskolan finns även en kommunikationsavdelning för barn med primär språkstörning.

Arbetsuppgifter

Som förskolechef är ditt uppdrag att tillsammans med medarbetare driva den pedagogiska utvecklingen mot målen i läroplan och skollag samt verkställa kommunala beslut. För att uppnå likvärdighet mellan förskolorna i Trelleborg kommer du att arbeta med ständig utveckling av verksamheten tillsammans med verksamhetschef och övriga förskolechefer. Du har ett övergripande ansvar för budget och resultat samt personal- och arbetsmiljöfrågor och leder det operativa och strategiska arbetet inom din enhet. I tjänsten ingår även att resultaten säkerställs och följs upp i enlighet med vårt systematiska kvalitetsarbete. Du har en helhetssyn på förskolans uppdrag och arbetar nära verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill anta utmaningen att leda och utveckla Trelleborgs förskolor. Du är tydlig, driven och har modet att gå från ord till handling när det gäller krav på förändring och förbättring, utifrån gällande styrdokument. Du har en helhetssyn på verksamheten och är en karismatisk ledare med förmåga att ta tillvara medarbetarnas kompetens.

Det krävs ett lösningsorienterat förhållningssätt med fokus på dialog och kommunikation och en god analytisk förmåga. Du skapar förutsättningar för en reflekterande förskola och kontinuerlig utveckling. Du har förmåga att skapa goda relationer till medarbetare, barn, vårdnadshavare och andra samarbetspartners. Du är givetvis väl förtrogen med förskolans läroplan.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du som söker har en pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet från förskolans värld. Stor vikt kommer även läggas på att du har erfarenhet av ledarskap och genomförd statlig rektorsutbildning är meriterande.

Ser du det som en spännande utmaning att medverka till att göra förskolan i Trelleborg ännu bättre så är du den vi letar efter.

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning, 100%

Tillträde

Efter överenskommelse.

Kontaktperson

Barbro Ekerlund, Verksamhetschef - förskola 0410-73 34 92
Helen Svensson, HR-Enhetschef 0410-73 34 96

Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund 0410-73 34 14
Sofie Paxer, Lärarförbundet 0708- 81 74 62

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

2015-03-16. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan. Vi arbetar med löpande urval och därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Personalavdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
och