Biträdande rektor

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen


I rektorsområdet ingår två skolor, Smygehamns skola som är en F–5 skola och Klagstorps skola som är en F-6 skola.

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor driver du tillsammans med rektor skolornas vision samt har visst medarbetar- och arbetsmiljöansvar. Rektor är din närmsta chef och du har kontinuerlig dialog med denne för att föra enheten framåt. Du kommer att tillsammans med pedagogerna arbeta med att sätta upp strategier för att nå de kommunala, statliga målen samt arbeta med enhetens systematiska kvalitetsarbete utifrån gällande styrdokument. Du är väl synlig i verksamheten och har elev- och föräldrakontakter vid behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som sätter eleven i fokus och har höga förväntningar på såväl verksamheten som på dig själv. Du vågar tänka nytt, vill och kan anta utmaningen att driva, leda och utveckla arbetet på områdets skolor. Du har en ambition att vara med och göra skillnad, med ett tydligt elev- och resultatfokus. Vidare har du förmågan att entusiasmera och leda dina medarbetare. Du har även förmåga att ta tillvara medarbetarnas kompetens, erfarenhet och engagemang och eftersträvar alltid en god dialog med elever och föräldrar för att skapa delaktighet och medinflytande. Du är en person som tycker om administrativt arbete.

Vidare värdesätter vi om du har humor och värme, är tydlig i styrning och beslutsfattande, har initiativförmåga, är strukturerad och flexibel - och vågar delegera. Men vi önskar också att du är lyhörd och har mod.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi utgår ifrån att du har en lärarexamen och erfarenhet från skolans värld. Det är en merit om du har erfarenhet av ledarskap och om du har genomgått någon form av ledarutbildning.

Ser du det som en spännande utmaning att medverka till att göra områdets skolor ännu bättre så är du den vi letar efter!

Arbetstid/varaktighet

80%
Tillsvidareanställning

Tillträde

Efter överenskommelse

Kontaktperson

Irene Nilsson, rektor,  0708-81 76 96

Sofie Paxer, Lärarförbundet, 0708-81 74 62
Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund, 0410-73 34 14

Sista ansökningsdag

2017-04-30 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.
Om du blir kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ansök om tjänsten i vårt rekryteringssystem

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

HR-avdelningen

Telefon

0410-73 30 00

Besöksadress

Trelleborgs kommun Algatan 13 231 83 Trelleborg

GPS-koordinater

Latitud: 55,3735078 Longitud: 13,1579755

E-post:
: och