Näringsliv & Arbete

Trelleborgs kommun är kommunens i särklass största arbetsgivare med runt 3 700 anställda i cirka 400 olika befattningar. Kommunen är också den åttonde största arbetsgivaren i Skåne.

Att hjälpa arbetslösa tillbaka ut på arbetsmarknaden eller till studier är ett ansvar som kommunen delar med bland annat Arbetsförmedlingen. Arbetsmarknadsförvaltningen arbetar specifikt med dessa frågor.

 • 369 från bidrag till egenförsörjning

  Under 2016 har 369 trelleborgare gått från bidragsberoende till egenförsörjning genom arbete eller studier. Det är ett av många goda resultat när arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun sammanfattar året som gått.

 • Nu frågar vi näringslivet

  Trelleborgs kommun tar nya tag för att öka dialogen med näringslivet i Trelleborgs kommun. För att öka förståelsen för och dialogen med näringslivet lanseras nu Månadens fråga.

 • Framtidstro på årets sista näringslivsfrukost

  Näringslivsfrukost i Parken.

  TFF och Trelleborgs Allehanda var på plats vid årets sista näringslivsfrukost för att berätta om sina olika satsningar.

 • Trelleborg lyfts fram som ett gott exempel

  Under tisdagen arrangeras en workshop med Trelleborg och fyra andra kommuner. Under mötet lyfts Trelleborgs framgångsrika arbete med att skapa samverkan mellan kommunen och Arbetsförmedlingen i syfte att minska ungdomsarbetslösheten fram som ett lärorikt exempel.

 • Årets kraftsamlare är nominerade!

  Reppu Svets & Montage AB, Trelleborg AB samt Autoteknik i Trelleborg AB. Det är namnen på de tre trelleborgsföretag som Arbetsmarknadsnämnden efter möte i går kväll valt att nominera till utmärkelsen Årets kraftsamlare 2016.

 • Trelleborgs kommun och TFF i gemensam sak för unga

  One Touch är projektet som under 2017 ska se till att ungdomar mellan 15 och 25 år etableras i samhället med hjälp av Trelleborgs förenings- och näringsliv. Projektet är ett samarbete mellan Trelleborgs kommun och TFF- en kraft i samhället.