Kuststad 2025

Under 2016 påbörjads det omfattande stadsutvecklingsprojektet Kuststad 2025. Startskottet var kommunfullmäktiges beslut om att bygga en ringväg och östlig hamninfart.

Charlotte Lindström är projektledare för Kuststad 2025.
Foto: Fanny Nyberg Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Charlotte Lindström är projektledare för Kuststad 2025.

Kuststad 2025 kommer att få stor betydelse nationellt sett, göra avtryck i hela regionen – och bli historiskt inom kommunen.

Projektet består av flera delprojekt; Sjöstaden, centrumutveckling, ett business center med plats för färjeincheckning och företagande samt ringväg och ny hamninfart.

 • Många möten på mässa

  Trelleborgs kommuns monter på TFF:s näringslivsmässa 2017.

  Trelleborgs kommun fanns på plats när TFF i veckan i veckan ordnade sin årliga näringslivsmässa. Dessutom var det kommundirektör Fredrik Geijer som invigde mässan.

 • Landshövdingen på besök

  Landshövding Anneli Hulthén besöker Trelleborg på tisdagen för att på ort och ställe informera sig om planerna för Kuststad 2025 och kommunens arbete med integration och mottagning av nyanlända.

 • Unga arkitekter på besök i Trelleborg

  26 arkitekter besökte på fredagen bland annat Trelleborgs Hamn.

  På fredagen besökte ett 20-tal unga arkitekter Trelleborg. Arkitekterna deltar i tävlingen Europan där framtida Sjöstaden är ett av tävlingsområdena.

 • Kreativa samtal kring omvandlingen av Östra industriområdet

  Som en del i arbetet med projektet Kuststad 2025 ska Östra Industriområdet omvandlas och Trelleborg Business Center etableras. En omvandling från dagens industriområde till ett modernt verksamhetsområde. I dagarna har fastighetsägare och verksamhetsutövare blivit inbjudna till samtal om Trelleborgs kommuns utveckling.

 • Fullsatt på första mötet om infarten

  Drygt 400 personer deltog i det första informationsmötet om infarten.

  Det ställdes många frågor under informationsmötet om ny infart till staden, business center och hamnen på tisdagskvällen. Ytterligare en chans att få information blir det ikväll, onsdag.

 • Arkitekttävling med Sjöstaden har startat

  Området som ingår i Europan präglas av hårdgjorda utfyllnadsytor.

  Nu har den 14:e omgången av arkitekttävlingen Europan inletts. Den framtida stadsdelen Sjöstaden som är tänkt att växa fram i västra delarna av Trelleborgs hamn är ett av 45 områden som de unga arkitekterna kan välja mellan.

 • Ytterligare möte om infart efter stort intresse

  Eftersom det visat sig att intresset för informationsmötet om ny östlig hamninfart i nästa vecka är väldigt stort har ytterligare ett mötestillfälle, den 15 februari, bokats in.

 • Välkommen på informationsmöte om ny hamninfart

  Stadsomvandlingsprojektet Kuststad 2025 bjuder in till ett informationsmöte om en ny östlig hamninfart. På plats får du chans att ställa frågor till politikerna i projektets styrgrupp.

 • Ett steg närmare en ny hamninfart

  Den 18 januari påbörjas utredningen som ska kartlägga förutsättningarna för de alternativa placeringarna av den nya östliga hamninfarten. Det är konsultföretaget Tyréns som ska utföra uppdraget.

 • Trelleborg deltar i europeisk arkitekttävling

  Platsen delas in i två delar. Den gula linjen markerar influensområdet och den lila tävlingsområdet som arkitekterna ska rita förslag för.

  Hur ska Trelleborgs nya stadsdel Sjöstaden se ut? Det har unga arkitekter runt om i Europa chans att tycka till om när kommunen deltar i arkitekttävlingen Europan.

Delar av projektet Kuststad 2025 finansieras med EU-medel via Transeuropeiska transportnätet (TEN-T).

Samfinansierat av EU

Hjälpte informationen på den här sidan dig?