Kuststad 2025

Under 2016 har det omfattande stadsomvandlingsprojektet Kuststad 2025 påbörjats. Startskottet var kommunfullmäktiges beslut i februari om att bygga en ringväg och östlig hamninfart.

Charlotte Lindström är projektledare för Kuststad 2025.
Foto: Fanny Nyberg Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Charlotte Lindström är projektledare för Kuststad 2025.

Kuststad 2025 kommer att få stor betydelse nationellt sett, göra avtryck i hela regionen – och bli historiskt inom kommunen.

Projektet består av totalt fem delprojekt; Sjöstaden, centrumutveckling, ett business center med plats för färjeincheckning och företagande samt ringväg och ny hamninfart. Det femte delprojektet är ett omfattande kommunikationsarbete för att göra projektet känt och de olika delarna väl samordnade.

 • Ett steg närmare en ny hamninfart

  Den 18 januari påbörjas utredningen som ska kartlägga förutsättningarna för de alternativa placeringarna av den nya östliga hamninfarten. Det är konsultföretaget Tyréns som ska utföra uppdraget.

 • Trelleborg deltar i europeisk arkitekttävling

  Platsen delas in i två delar. Den gula linjen markerar influensområdet och den lila tävlingsområdet som arkitekterna ska rita förslag för.

  Hur ska Trelleborgs nya stadsdel Sjöstaden se ut? Det har unga arkitekter runt om i Europa chans att tycka till om när kommunen deltar i arkitekttävlingen Europan.

 • Klubbat för östra infarten

  Kommunfullmäktige sammanträder

  Med siffrorna 47 för, två emot och två som lade ner sina röster beslöt kommunfullmäktige i Trelleborg att arbeta för en infart från öster. Det är en långdragen fråga som nu ser ut att nå vägs ände.

Delar av projektet Kuststad 2025 finansieras med EU-medel via Transeuropeiska transportnätet (TEN-T).

Samfinansierat av EU

Hjälpte informationen på den här sidan dig?