Nyheter med etiketten "Etablering"

 • Höga förväntningar ger höga resultat

  Rasha Chidiak-Mokhalati och Joakim Zetterholm arbetar som arbetsmarknadssekreterare i Trelleborgs kommun.

  Enligt riksrevisionen tar det 7–10 år från mottagandet tills att hälften av de nyanlända är etablerade på arbetsmarknaden i Sverige. Genom att se över processerna och införa nya rutiner har Trelleborgs kommun förkortat vägen mot självförsörjning för åtskilliga nyanlända trelleborgare.

 • Verktyg för att göra rätt

  Johanna Maxson från SKL besöker Trelleborgs kommun och Tomas Djurfeldt för att ta del av det systematiska uppföljningsarbetet med ensamkommande barn och unga.

  Sveriges kommuner och landsting (SKL) intresserar sig för Trelleborgs kommuns systematiska arbete med ensamkommande barn och unga. Under onsdagen besöker Johanna Maxson från SKL, arbetsmarknadsförvaltningen för att ta del av metoderna som ses som ett gott exempel på hur man kan jobba.

 • Startskott för Trelleborgsmodellen

  Representanter från 14 kommuner samlas i Trelleborg för att delta i utvecklingsprojektet Trelleborgsmodellen.

  Idag går startskottet för utvecklingsprojektet Trelleborgsmodellen där 14 kommuner från runt om i Sverige ska införa Trelleborgs förhållnings- och arbetssätt kring arbetsmarknadsfrågor, försörjningsstöd och ensamkommande barn och unga.

 • 1,3 miljoner för att sprida trelleborgsmodell

  Trelleborgs kommun har beviljats 1, 3 miljoner kronor av Vinnova för att i samarbete med SKL, Sveriges kommuner och landsting, sprida och införa Trelleborgs modell för arbete med arbetsmarknad, ekonomiskt bistånd och etablering av ensamkommande barn och unga.

 • Unikt samarbete för förändring

  Trelleborgs kommun ska i ett unikt och nära samarbete med Svedala kommun genomföra aktiva insatser inom både handläggning av försörjningsstöd och myndighetsutövning för ensamkommande barn och unga.

 • Etablering i fokus vid besök

  Ola Johnsson, arbetsmarknadschef, Ann-Christine Seehusen (L), Cecilia Lejon, förvaltningschef, och Margaretha Blennhede (L) tog emot Mats Person på arbetsmarknadsförvaltningen.

  Mats Persson, riksdagsledamot och ekonomisk-politisk talesperson för Liberalerna besöker under onsdagen Trelleborgs kommun för att ta del av kommunens etableringsarbete med ensamkommande barn och unga.

 • Teser från Trelleborg tas upp på toppmöte

  Trelleborgs kommuns samlade erfarenheter från hösten 2015 resulterade bland annat i skriften 8 teser för ett bättre mottagande av nyanlända. Nu har teserna och kommunens arbetssätt resulterat i en inbjudan till toppmöte i Belgrad.

 • 8 teser till 349 ledamöter

  8 teser för ett bättre mottagande av nyanlända är namnet på en skrift som Trelleborgs kommun presenterade under Almedalsveckan i somras.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , Nästa