Nyheter med etiketten "Klimat & miljö"

 • På väg mot fossilbränslefritt

  All el i Trelleborgs kommun är fossilbränslefri, kommunens lokaler värms upp till 75 procent fossilbränslefritt. Hemtjänstpersonal åker cykel och sopbilar drivs med HVO – ett slags biodiesel. Trelleborgs kommun är på god väg att bli en fossilbränslefri kommun!

 • Miljöbokslut 2016 är här

  Det myllrar av hållbarhetsarbete i Trelleborgs kommun. Både i våtmarker på landsbygden och i planeringen av Sjöstaden och Övre-området liksom på flera andra håll.

 • Trelleborg deltar i Save Our Ocean

  Lina Wedin Hansson, hållbarhetschef i Trelleborgs kommun, deltar under onsdagen i Save Our Ocean på World Maritime University. Sammankomsten är en del i arbetet för det globala målet 14 – hav och marina resurser.

 • Naturvårdsbränning

  Naturvårdsbränning på Dalköpinge ängar och Beddinge strandhed är planerad att ske nu under våren.

 • Vi håller rent 2017

  Håll Trelleborg Rent

  Varje vår deltar Trelleborgs kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

 • Förslag till ny Renhållningsordning 2017-2020

  EUs avfallstrappa styr hur avfall tas omhand för att minska resursförbrukning och miljöpåverkan.

  Trelleborgs kommun ställer ut förslag till ny renhållningsordning (avfallsplan och föreskrifter) för år 2017-2020. Utställningen pågår den 4 juli till den 30 september.

 • 7:a på klimatanpassning

  Böst av Fred Åberg

  Trelleborg behåller sin position som sjunde bästa svenska kommun när det gäller arbete med klimatanpassning. Dessutom går kommunen från tredje bäst i Skåne till en skånsk andraplats, efter Lomma.

 • Östersjörum invigt i Framtidsannexet

  Regionrådet Märta Stenevi gjorde på fredagen sitt första officiella besök i Trelleborg. Här besöker hon Albäck tillsammans med de lokala politikerna Patrik Holmberg, Simon Yngve och Torbjörn Karlsson.

  En stackars säl, insnärjd i ett fiskegarn, befriades. Därmed var Framtidsannexets Östersjörum förklarat invigt på fredagen.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , Nästa