Nyheter med etiketten "Klimat & miljö"

 • Trelleborg deltar i Save Our Ocean

  Lina Wedin Hansson, hållbarhetschef i Trelleborgs kommun, deltar under onsdagen i Save Our Ocean på World Maritime University. Sammankomsten är en del i arbetet för det globala målet 14 – hav och marina resurser.

 • Naturvårdsbränning

  Naturvårdsbränning på Dalköpinge ängar och Beddinge strandhed är planerad att ske nu under våren.

 • Vi håller rent 2017

  Håll Trelleborg Rent

  Varje vår deltar Trelleborgs kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

 • Förslag till ny Renhållningsordning 2017-2020

  EUs avfallstrappa styr hur avfall tas omhand för att minska resursförbrukning och miljöpåverkan.

  Trelleborgs kommun ställer ut förslag till ny renhållningsordning (avfallsplan och föreskrifter) för år 2017-2020. Utställningen pågår den 4 juli till den 30 september.

 • 7:a på klimatanpassning

  Böst av Fred Åberg

  Trelleborg behåller sin position som sjunde bästa svenska kommun när det gäller arbete med klimatanpassning. Dessutom går kommunen från tredje bäst i Skåne till en skånsk andraplats, efter Lomma.

 • Östersjörum invigt i Framtidsannexet

  Regionrådet Märta Stenevi gjorde på fredagen sitt första officiella besök i Trelleborg. Här besöker hon Albäck tillsammans med de lokala politikerna Patrik Holmberg, Simon Yngve och Torbjörn Karlsson.

  En stackars säl, insnärjd i ett fiskegarn, befriades. Därmed var Framtidsannexets Östersjörum förklarat invigt på fredagen.

 • Årets våtmarksstipendiat är Johnny Carlsson, Trelleborg

  I ett långsiktigt miljöprojekt återskapas urgamla våtmarker längs Tullstorpsån i Skåne. Projektledare Johnny Carlsson, Trelleborg har för sitt framgångsrika arbete tilldelats Våtmarksstipendiet 2016.

 • Tjänsteturer på två hjul

  Fredrik Geijer, kommundirektör och Mats Linderholm, förvaltningschef Serviceförvaltningen provcyklar en tjänstecykel.

  Från och med idag måndag, har personalen i Trelleborgs kommun möjlighet att göra tjänsteresor på ett hållbart, miljövänligt och hälsosamt sätt.

 • Paddan Parsson blåser upp sig för en bra miljö

  Bettina Ekdahl, grodexpert och illustratör har skapat Paddan Parsson.

  Låt oss presentera Paddan Parsson! Paddan Parsson är en helt unik strandpadda. Hen är tecknad. Grodexperten och illustratören Bettina Ekdahl har skapat Paddan Parsson för Trelleborgs kommuns miljöbokslut för 2015.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , Nästa