Nyheter med etiketten "Grundskola"

 • En skola mellan Slätt och Hav

  Skolbygget Vannhög/Lillevång, Madeleine Carlström och Anna Malmqvist, 20170705

  Skolorna i Trelleborg har sommarlov, men på Vannhög och Lillevång sjuder det av aktivitet på skolbygget. Efter sommarlovet kommer man att se färdiga fasader och pampiga byggnader och efter nästa sommar är det dags att flytta in.

 • Vi håller rent 2017

  Håll Trelleborg Rent

  Varje vår deltar Trelleborgs kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

 • En bild är väl bara en bild?

  Fotokunskap på Vannhög

  På Vannhögsskolans särskola 5-9 sprang vi på Ulf Söderstrand och Arne Larsson som har jobbat med foto och bild i den digitala världen med eleverna. Med sina erfarenheter inom skola och kultur hjälper dom eleverna att förstå och använda bilder som ett media.

 • På väg!

  På onsdagen hade Vannhögsskolans elever en heldag om pengar, entreprenörskap och jobb genom projektet På väg!. Projektet som drivs av Transfer siktar mot att inspirera till studier, egna initiativ och entreprenörskap.

 • Förseningar av skolbuss 3 - Väståkra

  På grund av bärgningar vid Stengården, mellan Alstad och Anderslöv, av andra fordon fick Skolbuss 3 som skulle hämta elever på Väståkra 14:25 förhinder.

 • Skolbuss körde av vägen

  Under onsdagseftermiddagen körde en av kommunens skolbussar av vägen på 101:an söder om Gärdslöv. Inga elever befann sig på bussen vid tillfället och busschauffören klarade sig utan skador.

 • Reflexer till skolungdomar

  Reflexer

  Det är vintertid och mörkret faller på allt tidigare. För att uppmuntra barn och unga att bära reflex har skolskjutsverksamheten tillsammans med kommunens enhet för säkerhet och beredskap delat ut reflexer till alla grundskoleelever.

 • Vannhögskolans nior testar matematik med verklighetsförankring

  80 elever i årskurs 9 på Vannhögskolan ska på måndag möta representanter från det lokala näringslivet för att räkna matematik med verklighetsförankring. Elever och representanter från det lokala näringslivet kommer tillsammans att lösa uppgifter i Smartmattes mattebok.

 • Östra skolan läste längst

  I samband med höstlovet arrangerade Trelleborgs skolbibliotekarier läslovsveckan. Tävlande lag var grundskolor i kommunen. Östra skolan kammade hem första priset i tävlingen för låg- och mellanstadiet efter att ha läst längst tid utslaget per elev.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , , 11 , Nästa