Nyheter med etiketten "Bildningsförvaltningen"

 • En skola mellan Slätt och Hav

  Skolbygget Vannhög/Lillevång, Madeleine Carlström och Anna Malmqvist, 20170705

  Skolorna i Trelleborg har sommarlov, men på Vannhög och Lillevång sjuder det av aktivitet på skolbygget. Efter sommarlovet kommer man att se färdiga fasader och pampiga byggnader och efter nästa sommar är det dags att flytta in.

 • Studentveckans sista spexdag innan utspring

  Söderslättsgymnasiets spex i Söderslättshallen, 2017

  Med hög och god stämning samlades Söderslättsgymnasiets elever under torsdagen i Söderslättshallen till traditionellt spex. Stormtroopers och SWAT-team battlade med Pirater, Orange is the New Black fångar och många fler i en kamp som startade med uppvärmning av Jetset.

 • Granatdröm – en given succé

  Release av Granatdröm, en läsk i samarbete mellan Söderslättsgymnasiet och Sodalicious

  Söderslättsgymnasiet i samarbete med Sodalicious passade på tisdagen på att släppa en ny läsk på marknaden. Granatdröm, som är en granatäppleläsk med lime och rosmarin, fick sin premiär på mediateket. Samarbetet är ett Real Case, ett skarpt uppdrag, i samarbete med Samverkan Skola Arbetsliv inom Bildningsförvaltningen.

 • Så springer studenterna ut på fredag

  Studentutsläppet 2015

  Fredagen den 16 juni är det dags för årets studenter på Söderslättsgymnasiet att springa ut. Första klassen springer ut klockan 16.00 följt av resterande klasser. Den traditionsenliga studentkortegen startar från Stortorget klockan 17.15.

 • Studentveckan är igång!

  Spex brännboll 20170612

  Med traditionell brännbollsturnering har studentveckan för Söderslättsgymnasiet startat. I strålande sol och lätta vindbyar gjorde klasserna upp om årets titel som brännbollsmästare. Efter många matcher stod det till slut mellan Flashgänget (Samhälle) och Piraterna (Handels).

 • Europamöte på Barsebäck med World Amateur Golfers Championship

  World Amateur Golfers Championship, praktikanterna från Söderslättsgymnasiet berättade om sin upplevelse.

  Under World Amateur Golfers Championships Europamöte på Barsebäck GCC, deltog Bildningsförvaltningen i samband med presentationen av det internationella Arbetsplatsförlagt lärande (APL) som genomförts i ett samarbete mellan Söderslättsgymnasiet (Trelleborg) och Golf Torrequebrada (Málaga, Spanien).

 • 25 år in i framtiden – en utopi eller en dystopi?

  En mask som döljer eller belyser, utställningen 25 år in i framtiden på Garvaregården.

  Närmare 500 femteklassare från Trelleborg har med collage fått göra representationer av sin syn på framtiden om 25 år. Nu ställer dom ut sina verk på Garvaregården i Trelleborg. I collagen trängs bilder av krig, miljöförstöring, diktatorer och olyckor med framtidshopp och önskan om fred, frihet och mångfald.

 • Symbolism eller Fantasy

  Vernissage på Axel Ebbes konsthall, Devin Kemi

  När eleverna från Liljeborgsskolan ställer ut på Axel Ebbes konsthall ställs frågan om Axel Ebbes konst är symbolism eller fantasy. Likheterna mellan skulpturerna på konsthallen och figurerna i deras spel blir slående. Vilket också syns i elevernas utställda bilder.

 • Bildningsförvaltningen på Skåne Innovation Week

  Cecilia och Eva på Skåne Innovation week

  Just nu pågår Skåne Innovation Week som är en vecka med innovativa aktiviteter som pågår runt om i hela Skåne 30 maj - 3 juni. Veckan är en del i Region Skånes arbete med att stärka Skånes innovations- och entreprenörskapsförmåga. I Trelleborg arrangeras aktiviteter med skolan i fokus i samband med Skåne Innovation Week.

 • Bagare för en dag!

  Bagare för en dag på Werners

  Att vara bagare för en dag lockade 8 förskolebarn i åldrarna 5-6 år, från Bäcka förskola till Werner´s Backhaus. Bagare Anders Svensson tog emot på torget och satte dom i jobb direkt. Degen skulle knådas och formas till bröd och inga regler gällde. Bröden fick se ut hur som helst och ville man göra två eller tre gick det också bra.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , Nästa