Nyheter med etiketten "Bildningsförvaltningen"

 • Bagare för en dag!

  Bagare för en dag på Werners

  Att vara bagare för en dag lockade 8 förskolebarn i åldrarna 5-6 år, från Bäcka förskola till Werner´s Backhaus. Bagare Anders Svensson tog emot på torget och satte dom i jobb direkt. Degen skulle knådas och formas till bröd och inga regler gällde. Bröden fick se ut hur som helst och ville man göra två eller tre gick det också bra.

 • Gymnasiemässa för åttorna!

  Gymnasiemässa för åttorna

  Åttorna har börjat sin resa mot gymnasiet med en mässa anordnad av Söderslättsgymnasiet. Här fick man möjlighet att träffa elevambassadörer från alla Trelleborgs program för att ställa frågor. Under hela förmidagen trängdes åttorna i parken. Varje grupp av åttor hade en timme på sig att börja med att bilda sig en uppfattning om vad man skall välja.

 • Årliga 5-årsparaden med kompis som tema

  Femårsparaden i Trelleborg 2017

  För 32:a gången anordnade Trelleborgsbiblioteken fem-årsparad och årets bok var Kompisen blir arg! av Moni Nilsson & Per Gustavsson. Som vanligt på femårsparaden sken solen ikapp med barnen som klätt ut sig enligt temat.

 • Truckutbildning med unik metodik på Trelleborgs Industrier AB

  Avin Barakat, som sitter i trucken på bilden är den första flickan som går utbildningen.

  Fortsatt samarbete med Trelleborgs Industrier AB och Söderslättsgymnasiets yrkesintroduktionprogram har lett till att en andra kull elever, fem pojkar och en flicka, har genomfört en truckutbildnin. Samtliga ungdomar var rörande överens om att detta var en av de roligaste kurser de haft i skolans regi och att det bästa är att de nu kan söka arbete som truckförare.

 • Bokrelease av Novellboken om Trelleborg

  Bokrelease av Novellboken om Trelleborg

  Noveller från Trelleborg – Bäckaskolan och Söderslättsgymnasiet, är resultatet av ett Real Case initierat av Skola, Arbetsliv Trelleborg. På torsdagen var det äntligen dags för bokrelease och 10 minuter innan start anlände böckerna direkt från tryckpressarna med bud och fanns på plats för inbjudna gäster och alla författarna.

 • Djurparken en arbetsplats också!

  Väståkraskolan på besök på Ystads djurpark

  En utflykt till Ystad djurpark som bjöd på mer än möten med djuren. Ett 40-tal elever i årskurs 1 från Väståkraskolan i Anderslöv besökte Ystad Djurpark och fick träffa alla djuren men också lära sig om vad det kan innebära att jobba på en djurpark.

 • Diplomdags för Sagopedagogerna

  Sagopedagogik utbildning på förskola

  De nyutbildade sagopedagogerna i Trelleborgs kommun får idag sina diplom. De har under fyra tillfällen, med tre heldagar vid varje tillfälle, tränats i sagopedagogik av Maria Rossövik.

 • Att lyckas på gymnasiet!

  Informationsträff på SSG

  Söderslättsgymnasiet välkomnar dig och dina vårdnadshavare till informationsträff om gymnasievalet. Två tillfällen att välja på, med samma information, 25 april eller 27 april.

 • Mediateket - ett skolbibliotek i världsklass!

  Mediatek i världsklass

  Söderslättsgymnasiets Mediatek är i världsklass! DIK, fackförbund för arbetande eller studerande inom kultur och kommunikation, har tagit med Mediateket på Söderslättsgymnasiet på sin lista över skolbibliotek i världsklass.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , Nästa