Augusti

 • Snart dags för anrika Palmfestivalen

  Sista helgen i augusti är det Palmfestival

  Sista helgen i augusti innebär som vanligt att det är dags för Palmfestivalen. I år blir det 42:e året som trelleborgare och tillresta kan gå man ur huset för att uppleva när Trelleborgs gator och torg får besök av knallar, tivoli, underhållning och festivaltält.

 • Farligt Avfall-bilen 24 augusti

  Farligt Avfall-bilen med kemist

  I morgon, torsdag 24 augusti, byter Farligt Avfall-bilen stoppställe från Stortorget till parkeringen på Övre. Där står den mellan klockan 18.15 och 19.00.

 • Lunchbufféerna är en riktig succé på skolorna!

  Måltidsservice har under det senaste året arbetat aktivt med att öka valmöjligheten för sina matgäster. På Söderslättsgymnasiet och på de flesta skolor möts nu matgästerna av en härlig lunchbuffé. Varje dag serveras minst två varma maträtter, ett innehållsrikt sallads- och rotfruktsbord samt dagens soppa. Matgästerna ger tummen upp!

 • Guidad tur vid Smyge kalkugnar söndag 27/8

  Den 27 augusti firas Lokala naturvårdens dag i hela Sverige. Ett tiotal arrangemang pågår runt om i Skåne. I Trelleborgs kommun bjuds det på guidad tur vid kalkugnsområdet i Smyge.

 • Skolstart i Skegrie – som vanligt men ändå inte

  Emilia, Michelle, Oscar och Ville på första skoldagen som sjätteklassare.

  Skolstarten i Trelleborg såg ut som vanligt på många ställen i kommunen. Nervösa barn i förskoleklasserna på sin första skoldag, nya skolor för vissa och nya klasser för andra. För barnen i sjätte klass på Skegrie är det speciellt. Dom är första årskurs sex på Skegrie skola på 11 år.

 • Möt hösten i Albäckskogen med Vattenverkstaden

  Vattenverkstaden

  Lördag 16 september klockan 11-17 kan du håva i dammen, leta efter spår av djur, bygga en hinderbana, se magisk trolleri och mycket mer i Albäckskogen tillsammans med Vattenverkstaden!

 • Kick-on för bildningsförvaltningen

  Kick-on Bildningsförvaltningen 2017

  Runt 1400 medarbetare samlades på fredagsförmiddagen och fick lyssna på föreläsningar och mingla med sina kolleger. För tredje året i rad samlades alla medarbetare, andra gången inför terminsstart, för att kompetensutveckla och nätverka. Föreläsarna Jenny Åkerman, Martin Lackéus och Emma Pihl inspirerade med tänkvärda ord.

 • Vattenavstängning på Wemmenhögsgatan på måndag 21 augusti

  På måndag 21 augusti kommer vattnet att stängas av kortvarigt på Wemmenhögsgatan någon gång mellan klockan 08.00 och 15.00. Avstängningen sker på grund av reparation på en avstängningsventil. När vattnet åter är i drift kan luft och missfärgningar förekomma i ledningen. Detta åtgärdas med att spola försiktigt.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , Nästa