Trelleborgskalaset

Under hela 2017 kommer Trelleborg att fira att det gått 50 år sedan storkommunen föddes och 150 år sedan Trelleborg återfick sina stadsrättigheter. Som om inte detta var tillräckligt har det dessutom gått 760 år sedan Trelleborg för första gången nämns som stad i bevarade dokument.

Även om festligheterna kommer att pågå under hela året läggs stor tyngd vid långhelgen 2 till 6 juni. Då ska centrala Trelleborg förvandlas till en stor festplats med en lång rad olika arrangemang för både små och stora.

 • Trelleborgskalaset ger dubbel anledning att fira

  TrelleborgsKalaset ljusblå logga.

  I år har det gått 150 år sedan Trelleborg återfick sina stadsrättigheter. Då avslutades en 248 år lång kamp för de idoga sydkustborna som aldrig riktigt accepterat att deras stad reducerades till en "fläck".

 • Trelleborgskalaset 2017

  TrelleborgsKalaset grön logga.

  För 50 år sedan blev Trelleborg en storkommun. För 150 år sedan återfick dessutom Trelleborg sina stadsnycklar. Trelleborgarna gillar att fira, och detta är ju två mycket goda skäl till att fira Trelleborg!

 • Stort intresse för Trelleborgskalaset

  Välbesökt första möte om Trelleborgskalaset

  32 representanter från 23 föreningar mötte upp i Parken på onsdagskvällen – alla idel öra. Ämnet för aftonen var nästa års stora begivenhet Trelleborgskalaset.

 • Dags planera Trelleborgskalaset

  Trelleborgskalaset

  Nästa år, 2017, blir det fest i Trelleborg. Då är det femtio år sedan storkommunen Trelleborg föddes, och 150 år sedan Trelleborg återfick sina stadsrättigheter 1867. Det ska förstås firas, och festen kommer att pågå under hela året. Tyngdpunkten ligger dock under festveckan mellan den 1 och 6 juni.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?