Aktuellt

I vårt nyhetsarkiv samlas små och stora nyheter och reportage som speglar vad som sker i Trelleborg och på Trelleborgs kommuns webbplats.

Här hittar du också aktuella kungörelser och evenemang. De allra senaste hittar du även här på denna sidan.

 • Planerar för cykelvägar från öst till väst

  Två nya cykelvägar på Söderslätt har kommit ett steg närmare sitt förverkligande sedan kommunfullmäktige i veckan sagt ja till medfinansiering. Den ena vägen ska gå mellan Stavstensudde och Fredshög och har varit efterlängtad av de många som främst sommartid cyklar till Skansarna och Skåre. Den andra cykelvägen ska gå mellan Alstad och Östra Grevie.

 • Nu startar bygget av Hälsohuset

  Med 72 lägenheter, dagverksamheter, växelvårds- och korttidsenhet, kommer Hälsohuset att bli ett viktigt tillskott i kommunens utbud av vård och boende för äldre. Det fem våningar höga huset kommer att ligga vid lasarettsområdet och bygget är tänk att starta vid årsskiftet.

 • Ett bibliotek är mer än ett bibliotek

  Gunilla Thysell, kulturnämndens ordförande

  Kulturnämndens ordförande Gunilla Thysell talade på kommunfullmäktiges sammanträde 26 juni om bibliotekens betydelse och om den nya biblioteksplanen.

 • Trelleborg får hållbarhetspolicy

  Politikerna i kommunfullmäktige sa ja till förslaget till hållbarhetspolicy för kommunens förvaltningar och bolag. Syftet är att visa riktningen för kommunens olika verksamheter i arbetet för att säkerställa en hållbar utveckling som de som bor, arbetar eller besöker kommunen.

 • Varannan vatten söker vattenspridare till Pridefestivalen och Palmfestivalen

  Varannan vatten bjuder på vatten

  Nu söker vi dig som vill vara vattenspridare på Pridefestivalen den 13 augusti och Palmfestivalen 24-26 augusti.

 • Trelleborgsmiljonen på Almedalsveckan

  Startskottet på Trelleborgsmiljonen

  Kultur- och fritidschef Jörgen Flink kommer att delta på årets Almedalsvecka tillsammans med andra kommunala företrädare.

 • Klartecken för Skegriebyggen

  Redan i år startar utbyggnaden av det exploateringsområde som kallas Skegrie öster och ligger som namnet säger öster om byn. Detaljplanen godkändes för en dryg månad sedan och flera privata exploatörer vill komma igång och bygga i området.

 • Var med och tyck till om framtiden för orter och landsbygd i Trelleborgs kommun

  Illustration över Anderslöv, en av de byar som beskrivs i nya översiktsplanen för orter och landsbygd i Trelleborgs kommun.

  Våren 2017 började arbetet med en ny översiktsplan för orter och landsbygd i Trelleborgs kommun - en process som kommer pågå fram till hösten 2018. Och här kan du redan nu läsa översiktsplanens samrådshandlingar och lämna synpunkter.

 • Trelleborgs jobb med nyanlända tema i Almedalen

  Trelleborgs metod att arbeta med nyanlända kommer att uppmärksammas i Almedalen. På tisdag i nästa vecka, 4 juli, kommer arbetsmarknadschefen Ola Johnsson att delta i ett seminarium som arrangeras av regeringens Delegation för unga och nyanlända till arbete, Dua.

 • Nygatan byggs om

  Nu börjar den centrala delen av Nygatan att anta ett annat utseende. Den gamla Centralskolan är redan ombyggd till 24 lägenheter och ett nytt bostadshus håller att byggas omedelbart väster om. Ytterligare två höga hus ska resa sig på den gamla skolgården.

 • Oförändrad skatt i novemberbudget

  Oförändrad skatt, stram ekonomisk hushållning och budget i november – det var några av de beslut som kommunfullmäktige fattade på måndagskvällen vid vårens sista sammanträde.

 • Hög simkunnighet hos trelleborgsbarnen

  Sommarsimskola på Badhuset i Trelleborg

  Trelleborgs kommun arrangerar sommarsimskola på sommarlovets första tre veckor varje år till skolelever som inte kan simma.