Aktuellt

I vårt nyhetsarkiv samlas små och stora nyheter och reportage som speglar vad som sker i Trelleborg och på Trelleborgs kommuns webbplats.

Här hittar du också aktuella kungörelser och evenemang. De allra senaste hittar du även här på denna sidan.

 • Vattenläcka vid Klörupsvägen

  En vattenläcka har inträffat på Körupsvägen som främst drabbar de boende på Gula gården. Grävarbetena är i full gång och prognosen visar att de ska vara avslutade vid 14-tiden om allt går enligt planerna. En vattentank har ställts ut vid Konsumaffären mitt emot Söderslättshallen.

 • Här firar du Valborg

  Vårens ankomst ska traditionsenligt firas på Valborgsmässoafton – så också i år.

 • Han blir ny ordförande i Citysamverkan

  Ulf Bingsgård

  Trelleborgs näringslivschef, Ulf Bingsgård, är ny ordförande i Citysamverkan. Vid stämman i
  veckan valdes han att efterträda Bengt Nilsson.

 • Föreläsningsturnén Tobaksbarn besökte Trelleborgselever

  Ida Arneson och Christofer Johansson från A Non Smoking Generation.

  Organisationen A Non Smoking Generation besöker under torsdagen och fredagen skolungdomar i Trelleborg med föreläsningsturnén Tobaksbarn. Temat för föreläsningen är "50 kronor och barnarbete på köpet" och synar tobaksindustrin ur ett människo- och barnrättsperspektiv.

 • Trelleborg gott exempel på nordiskt toppmöte

  Trelleborgs kommuns arbete med ensamkommande barn och unga uppmärksammas på ett nordiskt toppmöte i Oslo under torsdagen.

 • Smeden på Trelleborgen...

  Smeden visar sitt hantverk.

  ...visar och berättar om sitt hantverk. Den 15 och 16 juli kan du se hur smeder på vikingatiden jobbade...

 • One touch fångar upp unga

  Sedan mars i år arbetar två personer på Trelleborgs kommun med att söka upp och erbjuda ungdomar mellan 16 och 19 år som står utanför samhället, aktiviteter som gör att de hittar sin väg tillbaka.

 • 10-årige Aaron belönad för sin livräddande insats

  Karin Brand, nationell ordförande för Svenska Livräddningssällskapet, hyllade 10-årige Aaron Holm från Trelleborg.

  10-årige Aaron Holm har nu belönats med medalj och diplom för den livräddande insats han stod för på badhuset i Trelleborg. Utdelningen skedde under onsdagen vid den nationella Vattensäkerhetskonferensen i Helsingborg.

 • Stjärnskott på Trelleborgskalaset

  Är du vår nästa stjärna?

  Trelleborgskalaset inleds den andra juni med en tävling för unga talanger. Kanske kan en ansökan till Stjärnskott bli biljetten till de stora scenerna?

 • Skolriksdagen med besök från Trelleborg

  Jonas plug in

  Personal från Bildningsförvaltningen är tillsammans med politiker från arbetsutskottet på plats under den just nu pågående Skolriksdagen i Stockholm.

 • Största skolorna på väg

  Byggarbetena är i full gång

  Nu börjar det synas att Trelleborgs största skolbygge någonsin är på väg på allvar. En vägg har rests på nya Lillevång och Vannhög och de närmaste veckorna kommer att fler byggelement att komma på plats. Betongdelarna gjuts i Baltikum och levereras klara att sättas på plats.

 • Industrin i Trelleborg bjuds in till kreativa samtal

  Trelleborgs kommun vill förbättra samtalet med olika branscher i kommunen. Produktion och tillverkning är en av kommunens starka sektorer. Så har det varit historiskt och det är kommunens ambition att det ska förbli så i framtiden.