Aktuellt

I vårt nyhetsarkiv samlas små och stora nyheter och reportage som speglar vad som sker i Trelleborg och på Trelleborgs kommuns webbplats.

Här hittar du också aktuella kungörelser och evenemang. De allra senaste hittar du även här på denna sidan.

 • RockKalaset tar över Stadsparken

  Suicide by Tigers medverkar i Rockkalaset

  Det kommer att rocka rejält om Stadsparken lördagen den 3 juni. Som ett led i firandet av Trelleborgskalaset firas RockKalaset från eftermiddag till midnatt. En lång rad lokala band kommer att framträda på scenen.

 • Bilar i centrum också i år

  Bilutställning på Nationaldagen är tradition i Trelleborg

  Blänkande krom, glänsande lack och många minns du – det är numera en självklar del av Nationaldagsfirandet i Trelleborg. Trelleborg Motor Show har arrangerats av en grupp entusiaster i många år och lockar stora åskådarskaror.

 • Extra öppet – och fri entre!

  Johan Sandberg, av tidningen Elle utnämnd till årets fotograf 2015, ställer ut på Museet

  Glöm museets ordinarie öppettider! Trelleborgs Museum håller så klart öppet denna kalasmåndag, den 5.6, klockan 12 – 16, och med fri entré!

 • Salut för sommaren!

  Traditionsenligt avslutas året på Kulturskolan med en rejäl Sommarsalut. I år sammanfaller den med Trelleborgskalaset och äger rum lördagen den 3 juni.

 • Bästa förbättringen i Skåne

  Resultatet av Svenskt Näringslivs årliga enkät kring Företagsklimat i kommunerna har blivit offentlig. Trelleborgs kommun står för den största förbättringen i Skåne. Förra året hamnade Trelleborgs snitt på 2.71 och i år steg snittet till 3.12.

 • Dubbel invigning

  Det är inte bara den nya Järnvägsparken som ska invigas fredagen den 2 juni – också den nyrestaurerade gamla anrika SJ-portalen ska uppmärksammas.

 • Jubileumsvecka på träffpunkt Akka

  Träffpunkt Akka firar 35-årsjubileum med lite extra festligheter i aktivitetsprogrammet under vecka 22.

 • Tiotal byar firade Byakalaset

  Kalasflaggan hissad under Byakalaset

  I det mest strålande försommarväder man kan tänka sig genomfördes Byakalaset på torsdagen. Ett tiotal byar deltog i rundan, som knöts samman med två bussturer.

 • Kund- och Fakturasupport 0410-733800 stängt fredag

  Kund- och Fakturasupport har stängt klämdagen 26 maj.

  Återkommer måndagen 29 maj 08:30.

 • Dags för Byakalaset!

  TrelleborgsKalaset grön logga.

  Under den stundande långhelgen – torsdag till söndag – finns det mängder med möjlighet att uppleva Trelleborgs utanför stadsgränsen. Byarådet som organiserar Trelleborgs många byaråd, rustar till Kalas runt om i hela kommunen.

 • Trelleborg deltar i europeisk träff kring unga

  Jessica Österman befinner sig i Manchester för att diskutera ungdomars situation i Europa.

  Trelleborgs kommun deltar under veckan i konferensen How to ignite the spark. På konferensen samlas tjänstepersoner, forskare och politiker från hela Europa för att diskutera ungas situation när det gäller arbetsmarknad, utbildning och delaktighet i samhället.

 • Sätt att Se 3.6–27.8

  Pharrell Williams och Alicia Vikander.

  Johan Sandberg, Paris och Malmö, är verksam som både mode- och porträttfotograf med världen som arbetsfält. År 2015 blev han utsedd till Årets fotograf av tidningen Elle. För första gången i Sverige visar Johan Sandberg porträtt av några av världens största stjärnor. Vernissage på Trelleborgs Museum 3 juni klockan 13.