Aktuellt

I vårt nyhetsarkiv samlas små och stora nyheter och reportage som speglar vad som sker i Trelleborg och på Trelleborgs kommuns webbplats.

Här hittar du också aktuella kungörelser och evenemang. De allra senaste hittar du även här på denna sidan.

 • Snart dags för anrika Palmfestivalen

  Sista helgen i augusti är det Palmfestival

  Sista helgen i augusti innebär som vanligt att det är dags för Palmfestivalen. I år blir det 42:e året som trelleborgare och tillresta kan gå man ur huset för att uppleva när Trelleborgs gator och torg får besök av knallar, tivoli, underhållning och festivaltält.

 • Farligt Avfall-bilen 24 augusti

  Farligt Avfall-bilen med kemist

  I morgon, torsdag 24 augusti, byter Farligt Avfall-bilen stoppställe från Stortorget till parkeringen på Övre. Där står den mellan klockan 18.15 och 19.00.

 • Gatuavstängningar under Palmfestivalen

  Under Palmfestivalen är följande gator avstängda 22/8 - 27/8: Gymnasiegården, Olivia Nordgrens gata samt S:t Nicolai plan.

 • Skolstart i Skegrie – som vanligt men ändå inte

  Emilia, Michelle, Oscar och Ville på första skoldagen som sjätteklassare.

  Skolstarten i Trelleborg såg ut som vanligt på många ställen i kommunen. Nervösa barn i förskoleklasserna på sin första skoldag, nya skolor för vissa och nya klasser för andra. För barnen i sjätte klass på Skegrie är det speciellt. Dom är första årskurs sex på Skegrie skola på 11 år.

 • Möt hösten i Albäckskogen med Vattenverkstaden

  Vattenverkstaden

  Lördag 16 september klockan 11-17 kan du håva i dammen, leta efter spår av djur, bygga en hinderbana, se magisk trolleri och mycket mer i Albäckskogen tillsammans med Vattenverkstaden!

 • Kick-on för bildningsförvaltningen

  Kick-on Bildningsförvaltningen 2017

  Runt 1400 medarbetare samlades på fredagsförmiddagen och fick lyssna på föreläsningar och mingla med sina kolleger. För tredje året i rad samlades alla medarbetare, andra gången inför terminsstart, för att kompetensutveckla och nätverka. Föreläsarna Jenny Åkerman, Martin Lackéus och Emma Pihl inspirerade med tänkvärda ord.

 • Träffpunkt bjöd in till allsång

  Träffpunkt Akka bjöd på allsång.

  Träffpunkt Akka höll sin årliga allsång i behagligt picknickväder.

 • Vattenavstängning på Wemmenhögsgatan på måndag 21 augusti

  På måndag 21 augusti kommer vattnet att stängas av kortvarigt på Wemmenhögsgatan någon gång mellan klockan 08.00 och 15.00. Avstängningen sker på grund av reparation på en avstängningsventil. När vattnet åter är i drift kan luft och missfärgningar förekomma i ledningen. Detta åtgärdas med att spola försiktigt.

 • Asfalteringsarbete på Hedvägen och Tommarpsvägen

  Vecka 34-36 kommer Hedvägen, sträckan mellan Bryggaregatan och Tommarpsvägen samt Tommarpsvägen, sträckan söder om Hedvägen, att asfalteras. Vägarna är öppna med begränsad framkomlighet. Välj annan väg om möjligt.

 • Varannan vatten söker vattenspridare till Palmfestivalen

  Nu närmar sig Palmfestivalen och vi söker dig som vill vara vattenspridare. Framför allt behövs fler vattenspridare lördagen den 26 augusti.

 • Start för färdtjänst i ny regi

  Från och med i dag utförs färdtjänsten i Trelleborgs kommun av Vellinge Taxi.

 • Prata med oss på Sveriges sydligaste motorträff

  Hur är det att bo i Trelleborgs kommun? Vad är bra och vad vill du ändra på? Torsdagen den 17 augusti klockan 17-19 har medborgarna chansen att möta ledande politiker och chefer för att säga sin mening.