Planerar för cykelvägar från öst till väst

Två nya cykelvägar på Söderslätt har kommit ett steg närmare sitt förverkligande sedan kommunfullmäktige i veckan sagt ja till medfinansiering. Den ena vägen ska gå mellan Stavstensudde och Fredshög och har varit efterlängtad av de många som främst sommartid cyklar till Skansarna och Skåre. Den andra cykelvägen ska gå mellan Alstad och Östra Grevie.

 • Nu startar bygget av Hälsohuset

  Med 72 lägenheter, dagverksamheter, växelvårds- och korttidsenhet, kommer Hälsohuset att bli ett viktigt tillskott i kommunens utbud av vård och boende för äldre. Det fem våningar höga huset kommer att ligga vid lasarettsområdet och bygget är tänk att starta vid årsskiftet.

 • Ett bibliotek är mer än ett bibliotek

  Gunilla Thysell, kulturnämndens ordförande

  Kulturnämndens ordförande Gunilla Thysell talade på kommunfullmäktiges sammanträde 26 juni om bibliotekens betydelse och om den nya biblioteksplanen.

 • Trelleborg får hållbarhetspolicy

  Politikerna i kommunfullmäktige sa ja till förslaget till hållbarhetspolicy för kommunens förvaltningar och bolag. Syftet är att visa riktningen för kommunens olika verksamheter i arbetet för att säkerställa en hållbar utveckling som de som bor, arbetar eller besöker kommunen.